Jobbelijobb och nytt år..

Jaha inatt är det dags att jobba igen på nyårsafton å allt. Men det gör inget vi ska iaf inte iväg så jag missar inte så mycket.
Kidsen är fortfarande för små för att förstå det här med nyår och fyrverkerier.. Och jag är inte så impad heller av raketer och smällare..

Så gott nytt 2013 och vi ses igen:)

Bosse the rooster:)

Nya tuppen i hönshuset..

Myslördag..

Även söta katter myser på lördagar..:)

Finns de hjärterum..

Så finns det stjärterum men med en Sankt Bernhard så är det tveksamt faktiskt..:)
Men mysigt är det dom minutrarna han ligger i soffan innan det blir för varmt.

Jag lade mig på golvet tidigare ikväll för att mysa med Waldo men det slutade med att ungarna satt och hoppade på min mage, Waldo flängde runt och fäkta med jättelabbarna och Loke mest bara bråkade.. Så jag fick ge upp och resa på mig:)

Gott&Blandat..utan blandat..

Varför måste det vara lakrits i gott&blandat påsarna? Kan dom inte göra en gottpåse och en blandatpåse isåfall? Jag tycker inte om lakritsen men jag älskar de andra och då svider det att betala för en påse som består till 65% av lakrits bara för att jag vill ha de goda..
Någon mer med det bekymret eller är det bara jag?

Nu sitter jag på jobbet och väntar på att jag ska kunna lägga mina två sista boenden så de får sova och jag får torka golven..
Men de verkar vara vansinnigt pigga än så länge så de får väl sitta och muffla en stund till:)

I helgen är jag ledig så då ska jag passa på att gå några rejäla promenader med Waldo, Loke får jag se om han kan gå med eller om han blir halt igen. Elsa ska till en klasskamrat på lördag och grilla korv och leka, jag lär väl passa på och åka iväg till stan och köpa presenter åt Olivia som fyller 3! om en vecka..Så det blir som vanligt, helgen rasar förbi och så är det dags att jobba igen..:)

Hötta hina saker håsså...

Det är inte så lätt jämt att förstå vad Olivia säger. Hon lägger gärna ett h i början på varje ord. Men det går åt rätt håll iaf och det är jag glad för. Kerstin har också börjat försöka prata, mest bara summelsurium men hon nickar väldigt bestämt när hon pratat så jag antar att det är viktiga saker hon pratar om:)

Inatt som var då var jag chaufför och hämtade folk i Östhammar för vidare färd mot sund och öregrund.. Och självklart så snöade det hela vägen hem.. Men det gick bra och det är rätt kul att köra ibland:)

Men de två närmsta nätterna nu är det jobb som gäller så idag går jag in i mitt asociala läge och återkommer typ fredag em..

Men nu ska jag slå ner häcken en stund och dricka lite kaffe..

Krigsmålning ala tuschpenna..

Japp Olivia har målat sig med grön och svart tuschpenna alldeles lagom två timmar innan vi ska bort på middag.. Så nu blir det skrubbning hard style i duschen..:)

God Jul då tammefan!

Då är granfan klädd, julgardinerna äntligen uppe, skinka och Jansson klar..
Nu är det jul så får jag åka på semester nu?

Ont ont ont...

Idag är en riktigt crappy day.. Det värker i lederna, jag domnar av i händerna, jag är som kraftlös i axeln.. Bär jag nåt som väger mer än ett papper typ så hoppar och smäller det i handlederna. Det känns ungefär som att de håller på att hoppa ur led och sen hoppar tillbaka. Gör skitont!!

Jag börjar nästan bli orolig över hur fort värken har eskalerat och blivit värre under hösten.
Ett problem är väl att jag inte kan låta bli att bära eller hålla igång hela tiden och det gör det ju inte bättre. Vila vet jag knappt vad det är och jag har aldrig tid med det.

Men det får bli som det brukar nu, jag biter ihop och tar dan som den kommer..
Fast det blir nog ett samtal till läkaren efter nyår.. Men nu är det dusch och säng som gäller.
(Mina barn har inte fattat att det är leksakerna som ska vara i skåpen, inte dom..)

No x-mas for me...

Jag känner verkligen så. Vore det inte för barnen så skulle jag lika bra kunna strunta i allt som har med jul att göra.
Jag tycker bara den är en onödig högtid då det ska köpas en massa bara för att det står julafton i kalendern.
Det finns massor med familjer och ensamstående ute i landet som går på knäna och gråter blod av stressen att ge sina barn en jul med massor av mat och julklappar när de egentligen bara har pengar för att få vardagen att gå runt. Sms-lånen ökar lavinartat, kronkalles indrivningar ökar dramatiskt. Allt detta för att julen har slutat handla om gemenskap utan den handlar bara om materiella ting.
Vem som köper mest. Vem som får dyrast.

Nej jag skulle lätt klara mig utan julen!

Leos lekland och halvriktiga leksaker..

Idag har vi varit på Leos lekland och lekt hela dagen. Ungarna gillade det skarpt:)
Och så fick dom julklappar av bästa Lisa som var med, Olivia fick en leksakskaffebryggare som man kunde ha vatten.
Jättekul för henne, mindre kul för mig som har torkat vatten överallt:)

Jag behöver jullov...

Suck jag behöver lov nu.. Elsa skulle åka med bussen 07.25 till Österbybruk för att gå på julkonsert med hela skolan. Då är det inte så himla bra att jag och alla barn vaknar 07.40., så nu sitter jag här och har precis ringt skolan och meddelat att hon kommer till skolan när de kommer tillbaka från konserten.
Inte för att hon tar så hårt på det och dom på skolan bara skrattade men jag känner att när man är en 30+ trebarnsmamma så borde man väl klara av att komma upp i tid eller..?

Så nu sitter ett lov som en smäck i mitt liv utan väckarklockor utan sovmorgon varje dag:)
Och jag tror det gäller mina barn med för så morgontrötta som dom är nu har dom nog aldrig varit.

Idag ska jag in till stan och handla julklappar och gran och de sista till vårt sovrum, inte vad jag är sugen på men nödvändigt så det är bara att åka..

Men imorgon då ska vi ha en lekdag med Lisa på Leos lekland och det tror jag alla tre ungarna kommer uppskatta. Och för min del så är en dag i Lisas sällskap alltid avstressande och trevlig:)
Men nu är det dags att börja fixa alla ungar här hemma så vi kommer iväg.

Min pappa är en snäll man..

Han tänker på att rådjuren har det svårt nu med snö och kyla. Så han har två lådor på sin baksida som han lägger ut viltpellets och bröd i så att rådjuren alltid har föda..

Tuppen fick en sista date..

Men inte av det slaget han räknat med.
För att förklara lite, vår tupp har varit rätt så trevlig men sen i somras har något hänt i huvudet på honom. Så idag ledsnade jag och han fick en sista date med huggkubben. Inte så roligt men jag kan inte ha en elak jävel till tupp.

Så nu får tuppen Sixten ta över hönorna istället, han är en ganska timid snäll åsbokorsning. Så jag har höga förväntningar på honom.:)

Annars så rullar allt på, huvudvärken ligger och lurar fortfarande, jag har miljoner saker att göra före söndag. Vi har äntligen tapetserat klart sovrummet så nu är det bara resten kvar..
Men tanken är att vi ska bo där före jul men jag vet inte jag..
Det visar sig:)
Men nu ska jag iväg och hämta kross åt hönorna och tanka bilen.

Hyacintjävlar..!!

Jag hatar hyacinter!! Dom får vara hur fina som helst; jag hatar dom iallafall. Jag får migrän av dom, jag blir täppt i näsan av dom, ögonen rinner och jag mår allmänt öken.
Just därför är jag inte så himla förtjust i den här tiden på året när det är hyacinter precis överallt..
Går jag in på affären får jag ont i skallen, åker jag hem till någon så måste jag åka därifrån efter en liten stund för då dunkar det i huvudet och näsan är igenkorkad..
Och nu finns dom dessutom på jobbet vilket förklarar mina migränattacker två nätter i rad..
Suck kan dom inte tänka på att det finns dom som faktiskt inte tål någon variant av dessa jävla blommor...?
Eller ska jag behöva gå med ansiktsmask för att kunna jobba en hel natt?

Säger bara: Hyacintjävlar gå och dö!!

Nu ska jag masa mig igenom sista morgonjobbet innan det är dags att sladda sig hemåt.

Pannknack AB...

Är på jobbet och har ca 2 timmar kvar att jobba och därefter en timmes bilfärd hem och har en helvetisk huvudvärk sitter och smyger bakom ögonen..
Har tagit alvedon nu i hopp om att det ska lätta såpass att jag klarar att köra hem iaf. Jag antar att det är kombinationen sömnbrist och förkylning som orsakar detta men det är fan inte kul..

Så idag tänker jag sova länge, inte bry mig om att ungarna gapar och slåss för det får deras pappa avstyra helt enkelt..

Det enda jag ska göra när jag kommer hem är att gå ut till hönsen och kolla till lilltuppen, han var halt igår men det syntes inget.. Jag hoppas att det går över då jag ska nacka den andra tuppen på tisdag.. Han är en riktigt elak jävel så det går inte att ha honom kvar då han är farlig för barnen.

Men nu ska jag släpa mig iväg och göra det sista..

Kallt men uppfriskande ute..

Jag har precis kommit hem från en kall och frisk promenad med hundarna. Fick sällskap med så då blev det ännu trevligare:)

Nu har jag bänkat häcken i fåtöljen med en kopp kaffe i handen och ska se klart på criminal minds.

Ikväll vid middagen höll jag på att få ett allmänt psykbryt på min karl men eftersom ungarna var med så behärskade jag mig men han ska få och det rejält!
Jag vill inte skriva vad det handlar om för vissa saker är för personliga helt enkelt.

Men nu måste jag sluta skriva för jag håller på att domna bort i handen så snart är känseln borta..
Ibland vill jag bara kapa av händer och handleder..:(

Bjuder på en bild av min vy:)

Lunch med stjärnorna:)

Sitter i soffan med en kopp kaffe och pustar ut efter lunch och nattning av de minsta.
Det är som ett helt träningspass att utföra dessa sysslor ibland.
Men nu så sover de och hundarna är ute i hundgården och lajjar runt så det är alldeles tyst här hemma:)

Och för att inte frångå standardfrasen: det snöar ute!

Men för att återgå till det som inlägget handlade om från början, lunchen.
Kerstin fick nåt ryck och skulle absolut ha sin mössa med stjärnor på när vi åt och då hon skrek som en stucken gris när jag försökte ta bort så fick de va. Detta ledde till att Olivia inte kunde koncentrera sig på att äta så ca fem min efter vi satt oss vid bordet så hade jag två hysteriskt skrattande ungar bredvid mig... Så det blev lite si och så med ätandet..:)

Uppeldad igen..:(

Jaha det första man ser när man öppnar Aftonbladet så är det att julbocken i Gävle är uppeldad..
Varför kan den inte bara få stå där och va fin?? Traditionen med bocken har övergått till en prestigejakt i vem som kan sätta eld på den.
Nästa år kan Gävle lika bra strunta i bocken så finns det inget att elda upp heller.

Idag är det kallt och jävligt ute så jag är glad att jag och ungarna är lediga så vi får stanna inne i värmen..:)

Varit och tatuerat lite igen:)

Japp igår var jag iväg och tatuerade mig lite igen:)
Och ja det finns dom som tycker att jag är beroende och ja kanske att jag är det men då är de ju mitt bekymmer:)
Igår gjorde jag tre tassavtryck på halsen ner till min panter på ryggen. Och så lade vi i lite mer färg i den förra för det hade släppt lite.

Men nu blir de lugnt ett tag tills det är dags att fortsätta med högerarmen.
Ikväll är det dags för jobb och det känns mindre bra då mina handleder har ballat ur helt nu under helgen.. Men Alvedon och bita ihop bara så går det..

Men nu är det sängen som gäller:)

Bebisbesök av söta Adela:)

Vackert ute..

Älskar snö..

Mina hundar älskar snö, jag är dock inte av samma åsikt.. Jag är ganska less på snön nu, för1,5 vecka sen var det barmark och nu är det ca 70cm snö ute och mer ska det komma. Visst Elsa tycker det är kul men hennes systrar som är under metern långa har inte så kul. De kommer ingenstans utan de kan bara leka där det är skottat..
Varför kan de inte komma lagom för? Måste det alltid vara extremt av allt? Massor med regn hela sommaren, sen massor med snö och massor med minusgrader..
Men det är väl ett resultat av hur vi missköter vår planet..

Inte sova..

Ute vräker snön ner fortfarande och det blåser massor.. Så just nu är det skönt att vara inomhus i värmen. De enda som gillar det här är hundarna:)

Jag har fått sällskap i vardagsrummet av Olivia som tydligen ska leka med sitt duplolego istället för att sova..
Men hon får väl göra det en stund innan hon SKA sova..

Mysigt med snö eller...?

Det är mysigt och fint med snö i måttliga mängder.. Inte en halvmeter på ett par timmar..

God morgon liksom..

Vaknade halv sju imorse av att Olivia lade sina isbitar som kallas tår på min rygg.. God morgon morsan liksom:) klev upp och konstaterade att de är grymt kallt inne och jag helst vill krypa ner under täcket igen.. Men nu så två timmar senare så sprakar det i öppna spisen och värmen sprider sig i huset.
Elsa har åkt till skolan och hon var jättelycklig över att det snöar ute..igen.. Mamman i huset kan inte skryta med några översvallande känslor över det fenomenet..
Jag tycker det räcker som det är nu, men som alltid så är man ju aldrig överens med vädergudarna om vad som är tillräckligt.
Det ligger tom en klass 1 varning för snö här det närmsta dygnet..

Idag ska det bakas sockerkakor till Elsas skola för dom har julöppethus ikväll. Jag måste på skolrådsmöte först så får jag åka dit efter.
Men nu blir de en kopp kaffe först:)

Istappar i mungiporna..

Det är vansinnigt kallt ute och det är trist som tusan.. Jag försökte mig på en längre promenad med hundarna idag men jag fick vända efter ett par hundra meter. Då hade Waldo istappar i mungiporna och Loke fick nästan kökdkramp i ena bakbenet..:(

Jag hoppas det vänder snart så det går att vara ute och göra saker med mina hundar.. För fortsätter det att va så här kallt så är det slutjagat för Loke för den här säsongen..

Idag står det styrelsemöte och medlemsmöte på agendan ikväll och efter det måste jag hämta hö till kaninen.. Det är mitt sista möte som ordförande kan man säga, nästa gång är det årsmöte och då avgår jag. Det är med blandade känslor men som jag känner nu så ligger inte klubben på min lista över saker att hålla aktiva. Jag vill satsa på att få ordning på lydnaden och ha tid till familjen när jag inte jobbar..
Så jag velar om jag ska fortsätta i klubben eller om jag ska ta ett sabbatsår.. Aja får fundera ett tag till på det..

Ibland bara måste jag..

Jävlas lite med mina otroligt snälla hundar som finner sig i allt:)

Utbildning igår..

Var på kurs igår, den handlade om ett annat sätt att tänka när man tränar hund. Jättespännande och det blev många ahaupplevelser. Så nu har jag börjat träna med Loke och Waldo och dom är taggade som tusan och tycker det är kul så jag har höga förväntningar nu:)

Idag är det kallt och jävligt ute så idag håller jag mig inne framför öppna spisen.. Tom kaninen hade frusit ihop så han fick flytta in i källaren för upptining.. Han har vinterisolerad bur men han går inte in i den så då måste vi lösa det så här ist..

Men nu är det navy cis och chips som gäller:)

"Fota mig, fota mig..!"

Så fort jag tar ett kort med kameran så vill Olivia att jag ska fota henne.. Jättekul att fotografera någon som gör så här..:)

trissmamman.blogg.se

Om livet som mamma åt tre tjejer i småbarnsålder, ett gäng djur av alla de slag och en man som jag inte drar jämt med alla dagar..

RSS 2.0