Ostbollar..

När barnen är sura och inte vet vad de ska göra då är ostbollar en bra lösning:)eller nej kanske inte men det är min lösning..
Då kan de sitta still en stund och titta på tv och varva ner lite.
Idag är två av tre på så där alldeles lagom grinigt humör så jag har bara lust att gå och lägga mig och dra täcket över huvudet..
Men jag måste in till stan och handla så jag får en paus då:) men nu är det dags för lite kaffe så jag kanske piggnar till..

Den stulna snutten, akutenbesök och bio...

Ja igår(fredag) åkte jag och Elsa in till stan för att köpa skor och baddräkt.. Vi hann köpa skor och äta sen ringde min syster och ville ha hjälp. Hon har fått meniskruptur och igår låste sig knät helt. Så jag och Elsa åkte och hämtade henne och kusinerna och körde in henne till akuten. På kvällen var jag och lämnade tillbaka en snuttefilt som Mange stulit med sig:) när han hämtade ungarna, Waldo fick åka med.. Han tyckte nog det var himlans kul att komma iväg och speciellt till någon som gav han korv så fort dom hämta nåt i kylen:))
Och nu har jag precis kommit hem efter biobesök, jag och kompisen såg The dark knight rise. Den var bättre än jag trodde men lång så när den slutade hade jag domnat bort i skinkorna:D
Men nu tänker jag sova så jag kan ta itu med datarummet imorgon och ta undan alla bebisprylar..
Gonatt på er alla..

Gjort lite allt möjligt..

Mina första lediga dagar har tillbringats i skogen, hemma och på möten.. Men jag skriver mer om det ikväll nu får ni nöja er med lite bilder:)

Ibland går det mindre bra...

Ibland går det mindre bra kan man säga.. Jag hade en helvetisk morgon så när jag kom hem så var jag toktrött i huvudet och speedad i kroppen så sova var inte det lättaste.
Vaknar av att mobilen ringer och svarar, då är det dagmamman som undrar var jag är... Kollar på klockan 15.35!!! Skit jag ska hämta ungarna 15.30.. Kastar mig ur sängen, på med närmsta kläderna och drar. Kollar frillan lite snabbt i bilen när jag åker och inser att jag har haft bättre dagar:)
Hämtar ungar och åker hem, kommer på hemma att jag har föräldramöte halv sju och inte har en chans att hinna handla och laga mat och äta innan.. Kastar mig iväg så fort Mange kommer hem till Österby och köper pizza. Kommer hem och kastar i mig några bitar och drar till skolan, där jag får tassa in fem minuter sen...
Nu har jag kommit hem och faktiskt hunnit varva ner så nu ska jag bara fixa resten...
Hoppas er dag har varit bättre?:)

Snart ledig..

Bara fyra timmar till sen är jag ledig nio dagar:) men jag ska hinna med två föräldramöten, ett biobesök, fortsätta med min tatuering och promenera hundar.. Jag ska även hinna till min mamma och planera födelsemiddag för mormor, storhandla och köpa baddräkt åt Elsa.. Tur att jag inte är sysslolös när jag är ledig för ve och fasa om jag skulle bli utvilad:))

Grustaget Arne...

Ja just nu känns det som att jag har ett helt grustag i ögonen..
Jag sov tokdåligt igår på dagen så nu sitter jag här, trött och torr i ögonen och längtar hem till sängen..
Jag hoppas verkligen att det går bättre att sova idag.
 
Natten har varit lugn men dock ändå tuff, jag har en dam som ligger på det sista så jag har suttit inne hos henne större delen av natten när jag ej haft larm.
De som jobbar inom vården vet hur mentalt jobbigt det kan vara att sitta hos en människa som har andningsuppehåll och som kämpar för att få igång kroppen att andas igen.
Men det är mitt jobb och jag har valt att arbeta med detta av en anledning...
Och det är ju inte så här varje natt:)
 
Annars då... Jag har ont i armen och axeln eller ont är fel ord, jag känner mig bara obehagligt svag.. Ni vet sådär jobbigt så det liksom bara kryper i en och det enda man vill är att antingen slutar det eller så sätter det igång och gör ont ordentligt.
Jag hoppas innerligt att det försvinner till ikväll annars får det bli alvedonmissbruk som gäller.
Jag som var så glad över att mina leder hållt sig riktigt bra ett tag nu men varför ska man få va glad?
 
Jag har fortfarande inte ordnat tid hos reumatologen för att kolla mina ledproblem men det kommer..
Jag har visserligen inte hört ngt från min husläkare om remiss in till lung för en röntgen heller.
Men jag blir inte yngre eller bättre för den delen så det börjar väl bli dags att bråka lite på dom..
 
Men nu tänker jag ta mig en kopp kaffe så jag kvicknar till lite.

Mina hundar är inte som andra hundar..

Eller jo det finns säkert fler som dom men än har jag inte träffat på någon.
Nu menar ju inte jag att mina är extremt duktiga utan dom är helt knäppa i huvudena.
Ta Loke tex, han är vår jakthund... Han låter illa så fort han tycker att han ska ha hela soffan för sig själv. Och då menar jag att han skriker, ylar, han hoppar gärna på den stackaren som råkar sitta i soffan då.
Funkar inte detta så naggar han gärna i fötter och ben..
Detta syndrom uppstår även när han tycker att det är dags att gå ut eller när han är övertrött..
Han är vad man skulle kunna kalla en "pain in the ass"
Sen har vi då Waldo... största nallebjörnen ever... Han ligger gärna och sover på rygg med framtassarna på bordet, eller med huvudet på hyllan under. Han kan sitta i soffan och sova med huvudet på bordet och framtassarna på golvet.. Är han hungrig och man går från ex vardagsrummet mot köket så hoppar han grodhopp och fattar man inte vinken så rugbytacklar han en i knävecken..
Suck...

Det var inte hon...

Jag frågade Olivia om det var hon som rivit ut alla leksaker, men det var det inte!! Men med de andra barnen i köket så...

En liten olycka...

Kerstin VS Rutschkanan= 0-1..

Från helvetet till lugnet..

Ja så kan man beskriva mina jobbnätter än så länge ( har ju några timmar kvar)
Måndag natten började med ett totalt kaos med ambulans och sjuka medarbetare och halva våningen vaken och uppe på fötter. Så det blev inte många minuters paus den natten.
Den här natten har börjat med lugnet själv, de sover så sött...
Så nu går jag här och hoppas att det ska fortsätta så resten av natten med..
 
Jag jobbar hela helgen så det blir till att promenera som fan nu på onsdag och torsdag... Det är det värsta med de här fem nätters veckorna, jag hinner inte med mina och hundarnas långa promenader..
Och det märks ju, Loke ställer mest till med bekymmer och stökar runt och Waldo studsar runt som en gigantisk 80kgs studsboll... Men imorgon så ska dom få utlopp för sin energi för då tänker jag ta dom på en riktig långrepa:)
 
Men nu ska jag göra det jag är bäst på...moppa golv:D

Plocka svamp är inte alltid lätt..

Igår tog jag med mig Elsa och Olivia ut i skogen för att plocka svamp. Jag tänkte att det skulle va lite kul för dom att leta efter dessa små gula filurer men ack vad jag bedrog mig.. Det var kul första fem minutrarna sen börjades det fipplas med annat.
Elsa hittade en lång pinne som hon använde som käpp med resultatet att jag hade den där j-a pinnen i nyllet, i kläderna ja mest överallt där en pinne kan fastna eller göra ont.
Olivia hittade blåbär så sen var det dödsdömt att ta sig någonstans för hon skulle bara äta..:)
Så jag gav upp helt enkelt..men det blev tillräckligt mycke svamp så det gick att ha i biffstroganoffen:)

Ikväll är det dags för jobb igen och nu hoppas jag att min kropp tänker samarbeta veckan ut..
Så jag ska strax lägga mig och sova och det är lättare att göra det med trötta hundar.. Så jag tog hundarna och en påse och lulla upp i skogen, två flugor i en smäll liksom, hundpromenad och svampplockning:)
Det gick inte så bra...
Loke drog i kopplet som om ulven bet han i röven och Waldo for fram som en lurvig bulldozer överallt.. Försök se och plocka några svampar då..
Direkt omöjligt så det blev en skogspromenad bara, svampplockningen får vänta till en annan dag:)
Utan barn och hundar tror jag...

När tvåsamhet blir ensamhet...

När man hittar sin kärlek så blir man två som räknas som en. När man får barn blir dom två en familj.. När man gifter sig med den personen blir två till en..

För min del känns det som att något gick fel på vägen.. Vi blev två, vi två blev en familj, vi två gifte oss och skulle blivit en och det blev så på sätt och vis.. Jag blev ensam med mina barn..
Jag får sköta dom, hus, djur, planering ja i princip allt och be om hjälp är i hans ögon att jag tjatar...
Nu börjar jag ledsna på att vara ensam med barnen, jag vill också dela mitt innersta med någon..

Jag tycker inte att jag ska behöva ta till en skilsmässa och ta barnen ifrån deras trygghet för att finna detta. Jag tycker att den jag valt att leva mitt liv med ska kliva upp från sitt egoinskränkta liv och börja bete sig som en make och far..

Nej nog med negativt, pessimistiskt surr..

Kåtslag och försvunna ungar..

Ja alltså nu pratar jag inte om mig själv vad gäller kåtslaget:) utan vännens hanhund..
Igår var jag och kompisen in till stan för att promenera med bästa Lisa och hennes hund. Tanken bakom detta var att förena nytta med nöje, promenera med trevliga människor och samtidigt leta efter en försvunnen whippettik. Hunden såg vi aldrig till, Lisas hund hade mest tankar på parning med slisken i huvudet och Waldo ja han bara var.:)

Idag klev inte Elsa av bussen här hemma efter skolan så gissa paniken när jag kastade mig in, väckte Kerstin och Olivia och rusade ut till bilen med dom. Kör fort som ... till Österby för att hitta det försvunna barnet.. När jag nästan är framme vid skolan så ringer busschauffören och talar om att hon sitter på bussen med honom.
Hon hade glömt att hon skulle kliva av..
Gaaah jag blir knäpp.. Inte hjälper det att prata med henne heller och förklara hur viktigt det är att hon kliver av hemma.. Vad ska jag göra???
Jag vill ju att hon ska kunna ta ansvar efter ålder för att kunna växa men när sånt här händer så är jag inte så sugen längre..
Tips??

Stålborste i halsen..

Herregud vad det kliar i halsen, det är en sån där torr irriterande klia som fan känsla hela tiden. Det enda jag vill göra är att köra ner en stålborste och karva runt liksom sådär lagom så det slutar..
Men nu funkar ju inte det så därför sitter jag här och harklar och torrhostar så jag får kräkkänslor..

Kvällen har tillbringats med ostbågar, godis, choklad och cola. Ja och så standardinslaget..en sovande man på soffan..
Jag är sjukt less på att han alltid sover på soffan eller i fåtöljen på kvällarna.
Inte så kul direkt och det gör ju inte att man lockas att vara hemma om kvällarna direkt, då kan jag lika bra tillbringa dom med vovvarna ute på promenad eller något..

Imorgon står en tur till stan på agendan och en vovvepromenad på kvällen med Jessica & Co.
Sen är det dags för ny vecka igen med skola och allt annat..

Utställning idag.

Jaha idag var det dags då, nationell utställning i Gimo för slisken.. Som vanligt så tar det längre tid än det ska i ringen så man väntar och väntar och dessutom blåste det kallt som fan så man frös så in i bombens. Men efter många om och men så var det dags och jag och slisken intog ringen. Och vilken hund! Hon klev in och gjorde allt precis som att det där var vardagsrutin för henne.. Då var det debut:)
Domaren gillade henne skarpt så vi lämnade ringen med Exellent, 1:a i konkurrens, 1:a bästa tik, ck och BIR. Kan liksom inte gå bättre:))
Så vi var en trött hund, nöjd ägare och handler som lämnade Gimo idag.

Snålblåst och sömnbrist..

Satan vilken snålblåst det är idag, solen skiner och det är klarblå himmel.. Men inte hjälper det när det flyger pingviner i vinden..
Idag lider jag hårt av sömnbrist, först kunde jag inte somna pga värk i ett muskelfäste som jag antagligen hostat sönder. Sen när jag väl höll på att somna då vaknade Kerstin och var heligt förbannad bara sådär ändå..
Hon fick en flaska välling och jag tänkte att nu somnar hon om, men icke.. Hon låg och muttrade och gormade fram till fem ungefär.. Klockan ringer sex... Jippi.

Så nu kör jag på kaffe i massor dieten och all min vilja och envishet för att inte somna... Ikväll är jag värd på klubben så jag kan inte smita isäng tidigt heller..suck..
Nåja det kommer väl en tid i livet när jag kan och får sova hur länge jag vill..

Spännande..

Kerstin upptäckte att hon kunde se sig själv i min telefon:)

Massor med ord..

Det är så kul att lyssna på Olivia nuförtiden. Från att bara ha sagt enstaka ord och varit väldigt fåordig så bara väller det fram ord och meningar nu.
Favoriten är när man ber henne göra något så svarar hon "okej mamma" och vill hon inte göra nåt så kör hon hårt på "addig" vilket är aldrig:))

Nu på kvällen har hon skrivit och ritat med "hennan"..

Det är så kul att se framstegen för varje dag och det går ju så fort..
Det står inte på så börjar hon med skolan:)

Gnällig idag..

Idag är jag gnällig men det är verkligen en riktig skitdag.. Jag hostar och hostar och det värker i precis hela kroppen.. Det räcker att bara peta på huden så gör det ont, går jag så värker vaderna precis som om man sträckt sig...

Det känns som om jag passerade "bäst före datum" när jag fyllde trettio..
För sedan dess så fallerar min kropp totalt.. Jag avskyr känslan av att inte kunna göra något och maktlösheten varje morgon när jag vaknar och konstaterar att det fanns faktiskt ett ställe kvar på kroppen som kunde värka..

Får man klaga hos reklamationsnämnden ??

Det gick hyfsat bra att promenera men straffet kommer ju nu när jag ligger på soffan och helst av allt inte vill resa mig för att gå isäng...
Skiiittt!!!
Jag blir så innihelvetes jävla frustrerad!!!
(ursäkta språket)

Nåja imorgon är en ny dag och förhoppningsvis så har det slutat värka i någon kroppsdel...
Maja kommer över med sin syster och hennes hund för hunden ska trimmas inför utställning på lördag.. Blir trevligt med lite sällskap utöver de minsta kidsen, de får vara hur söta de vill men ibland är det trevligt att prata med vuxna människor.,

Nej nu ska jag ta lite mer mediciner och sen stappla mig upp mot sovrummet.. Eller så kanske jag ska göra som Loke..?

Uppe med tuppen..

Eller före tuppen om man har en morgontrött sådan som vi har.. Han vaknar inte förrän halv nio nio:)

Inatt har det inte blivit många timmar sömn så när klockan var sju hade jag och Olivia och Kerstin redan duschat, alla kidsen hade ätit frukost och fått på sig kläder..
Så för ovanlighetens skull så hade vi en väldigt lugn och stressfri morgon..

Ikväll ska jag iväg med hundarna och promenera men det blir en kortare vända och i ett lugnare tempo annars så lär jag svimma:)

Men nu börjar det bli dags för lunch så nu är det spisen som gäller:)

Bjuder på en bild på morgonens höstdimma..

Ny vecka igen då..

Jaha då var det måndag igen då och jag hoppas på en bättre vecka.
Idag åkte ungarna med Mange imorse så jag kunde försöka få ihop några timmar vila. Det är så svårt att sova med all medicin, jag får hjärtklappning och blir skakig och då är det omöjligt att somna. Och när jag väl somnar så väcker jag mig själv med mitt rossel.. Lite av moment 22 liksom.:)

Idag är det styrelsemöte och medlemsmöte på hundklubben så jag ska åka dit och hoppas på att jag orkar ett tag iaf. Det är ju som bra att visa sig när jag är ordförande:))
Sen blir de raka spåret hem och vila igen så jag någongång blir bättre.

Resten av veckan lär väl rulla på som vanligt med skola och dagmamma och möten på jobbet..
På lördag ska jag ställa jämthunden på utställning i Gimo, det ska bli kul att höra ett omdöme på henne för i mina ögon är hon helt makalöst fin. Så jag hoppas att domaren tycker lika:)

Men nu ska jag ta en snabbdusch så jag kvicknar till och sen ska jag hämta ungarna och då är det slut på lugnet:)

Men jag är inte så sugen på å lämna sällskapet som jag har just nu:)

Jag har en stor kärlek i mitt liv..

Jag har utöver mina barn och min man en väldigt stor kärlek i mitt liv och det är min hund.

När jag för 8 år sedan bestämde mig för att skaffa min första Sankt Bernhard så trodde jag aldrig att en ras överlag kunde fastna så i mitt hjärta. Men den hunden lärde mig något annat.
Det var en tik som gick under namnet Sally, hon hade nog alla fel man kan få på en stor hund och tyvärr så lämnade hon jordelivet vid blott fyra års ålder.
Men då sade jag att den dagen jag bor i hus med stor tomt så ska jag ha en SB igen.
Så för tre år sedan var det dags, huset var köpt och tomten var stor.. Så jag började kika runt på uppfödare och fastnade för Båtsmans kennel.
Kerstin som föder upp dessa hundar är en underbar person med en otrolig insikt i hur dessa bumlingar fungerar. När jag pratar med henne känns ingen fråga för dum och det är exakt den kontakten jag vill ha.
Så jag for iväg och kommer fram och när jag kliver in på tomten så väller det fram tretton! hårbollar a sex veckor gamla.. Jag var såld direkt:) så då kom det jobbiga att bestämma sig för en när jag helt enkelt ville ta hem alla.. Men valet föll tillslut på den absolut vitaste och två veckor senare fick jag hämta hem honom. Och jag älskar honom mer och mer för varje dag som går.
Hans mjukhet och lyhördhet, hans älskvärda sätt och otroligt snälla blick..
Så ja jag har en stor kärlek i mitt liv:)

Akuten x 3

Ja som rubriken säger så har jag varit till akuten tre gånger sen fredags kväll.. Jag är ju lite anti mot läkare och drar mig in i de sista innan jag åker men i fredags fick jag ge mig. Då hade jag haft svårt att andas sen torsdag natt och så fort jag gjorde ngt så höll jag på att svimma.. Även om jag fortfarande trodde när jag åkte att de bara var segt slem i bröstet.
Men nu tre vändor och tre inhalationer och massor med kortison senare faktiskt har insett att även jag kan ha fel.. Det var förkylningsastma och nån sorts inflammation i slemhinnorna i lungorna..
Så jag har fått kortisoninhalator och bricanyl och antibiotika och hostmedicin med morfin och luftrörsvidgande som jag ska ta nu ett tag framåt.
Jag kommer nog även bli kallad till lungröntgen för att kolla upp ordentligt så att det inte är nåt annat skit som typ bronkit eller nåt..
Suck är det inte lederna som spökar så är det lungorna.. Det verkarju stämma det här med att när man passerar trettio så går det bara utför:))
Men nu ska jag försöka sova så jag tar mig upp imorgon och kommer iväg till stan och apoteket och hämta ut mer medicin.
Godnatt på er alla!

trissmamman.blogg.se

Om livet som mamma åt tre tjejer i småbarnsålder, ett gäng djur av alla de slag och en man som jag inte drar jämt med alla dagar..

RSS 2.0