Jag hade en gång en rabatt...

Sen kom Åhke in i vårat liv och nu kan man säga att den sett bättre dagar:)
Men kul har han så jag får väl helt enkelt lära honom skilja på blommor och ogräs för då lär han ju bli en ypperlig hjälpreda:)

Hur tänkte jag här..?

Insåg lite snabbt idag att det kommer bli makalöst trångt under köksbordet i framtiden..:)

Vad är det här??

Godnatt..

Efter en hård dag med massor av lek ute, skrämma fjädrarna av kycklingarna nöje, för att inte prata om första mötet med den där storörade jätteläskiga saken som kallas kanin så har Åhke tagit kväller..
Jag skulle tro att han har mycket att drömma om ex rosa bollar, jättekul att springa runt med. Katten Sune lär ingå i dessa drömmar med för han lattjar ju tillbaka:)
Så man kan säga att han har haft en händelserik och kul dag..

Ska vi se på Waldos dag så tycker han nog helt annorlunda, han har varit tvungen att vakna och springa till fönstret för att titta varje gång Åhke har härjat med Sune. Han har även haft Åhke hängandes i svansen med jämna mellanrum under dagen. Han har varit tvungen att dela platsen under bordet med...Åhke.
Så nu på kvällen när Åhke tyckte att det var alldeles självklart att han även fick ta tuggbenet ur munnen på Waldo, då fick Waldo nog och muttrade till..
Hjälpte ca 5 min:)

Men det är helt underbart att ha två hundar i huset igen..<3

Rosa bollar..

Är himla kul:)

Lekdag ute:)

Han kom och han tog över:)

Jaa nu har Åhke varit här sen imorse och på den tiden har han vräkt Waldo från hans plats under bordet och skällt ut katten.
Nu bryr sig ju inte Sune ett skvatt om den där hårbollen som står och låter utan han bara tittar på honom.
Waldo är väl den som tycker det är konstigt.. Men det går över:)

Åhke har även upptäckt att där barnen är finns det kaksmulor, leksaker och annat skoj.

Men han är en go kille som är nyfiken och alert så det här kommer nog bli en kul hund att jobba med.

Åhke is in tha house..

Vattkoppor, värk och trasiga tänder..

Det finns bra dagar och så finns det mindre bra dagar. Idag är en mindre bra dag eller ja kan man radera en dag så shoot.

Jag var på bio igår och såg Fast n Furios 6, bra och actionfylld men den blev dyrtittad.. Min kropp klarar inte av att sitta i en biostol i 2 timmar längre.
Första halvtimmen satt jag och bytte position typ var femte minut sen gav jag upp och insåg att det blev bara sämre så jag kunde lika bra bara sitta och hoppas på att jag skulle kunna komma upp sen.
Fingrarna värkte, handlederna värkte och jag fick en mindre attack av orkeslöshet i ena armen...
När filmen väl slutade så var det tant Agda ala 90 bast som stapplade ut..
JAG VILL INTE LÄNGRE!

Hur det känns idag tänker jag inte ens nämna.
Annars idag då? Jo Olivia vurpade inne i hönsgården och slog i en tand så det blir ett besök hos tandläkaren på måndag och ringa försäkringsbolaget.
Kerstin slog till med en femetta.. Vattkoppor..yeyyy lucky me jag måste fan vabba mån och tis natt och ev åker söndag natt också.. Precis vad jag inte behövde..

Aja något positivt blir det den här helgen iaf för imorgon får vi hem nallebjörnen Åhke:)
Bild på honom kommer under dagen imorgon..

Vad är det med mina barn och tuschpennor...?

Vita faran är fortfarande vit:)

Japp så är det! Waldo är mot all förmodan vit fortfarande.. I vanliga fall så brukar han hitta något skitigt ställe att ligga på, gärna rulla runt, direkt när man kommer hem efter ngt jippo. Men inte den här gången.:)

Elsas lärare frågade om jag kunde komma med Waldo till skolans sommarfest, de ska tydligen ha lite barnfilmstema och då måste ju självklart en äkta båtsman vara med:) jag erbjöd dom två! För då har Åhke kommit hit så han kommer få börja sin bana tidigt inom reklambranschen:)

Jag älskar att vara ute bland folk med Waldo, han gör jättebra reklam för rasen med sitt godmodiga sätt.. Och barnen älskar att klappa och mysa med honom. Och jag är aldrig orolig när jag är iväg med honom för han har bara visat positiva egenskaper bland barn och även vuxna.
Han känner direkt när någon är hundrädd, då backar han dit rumpan som är den "ofarliga" änden. Och han har varit en klippa många gånger på hundpromenader med rädda och osäkra hundar.

Så nu väntar jag med spänning på att Åhke ska komma hem till oss så jag får lära känna honom och hans egenskaper. Tanken är ju att han ska få dela rollen som skrinddragare/reklampelare med Waldo:)

Även stora kaniner blir trötta..

Ballonglördagen gick som en dans, Waldo stortrivdes med att dra ungar i skrindan. Synd nog så tickade termometern uppåt alldeles för fort så jag fick ge upp och packa ihop skrindan. Kaninen gav upp efter ett tag han med, värmen och allt klappande och kliande tog på krafterna.
Så tillslut grävde han en grop och lade sig och sov:)

Waldo intog sovläge i skuggan under äppelträden när vi kom hem..

Hårbollar i halsen..

Jag har badat Waldo och har precis blivit klar med att föna honom. Han är alldeles fluffig och fin:)
Priset för detta blir hårbollar, dom sitter i halsen, näsan och innanför kläderna och det kittlar satan..

Men nu så kan han matcha sin fina skrinda imorgon:)

Love life.

Underbart väder ute vilket Waldo utnyttjar till max:)

Ett j-a målande..

Som den optimist jag var i morse så klädde jag på kidsen och gick ut. Ut med hunden, ut med höns och kycklingar och sen åkte målargrejjorna fram. 1 timme senare haglade svordomarna och penself-n åkte all världens väg. Den där jättebra rollern var bara skräp, schablonmålningen gick åt skogen och färgen var usel. Så in med hunden och ta bilnycklarna och in med två överlyckliga ungar som skulle med och köpa "fäjj". Till färgaffären gick resan iaf och där hade jag två krav, mörkröd och heltäckande. Nu skulle här målas över.
Jag fick min färg och mina kids var på sitt bästa humör tror jag för allt i affären stod kvar på hyllorna när vi åkte.

Väl hemma igen hade mina barn passerat någon magisk humörgräns för de slogs, skrek och grinade om vartannat.
Jahapp fixa lunch och lägga sura barn och självklart så somnade jag så dyr tid försvann.. Grrr..

Jaja bara att gilla läget och sätta igång med målandet. Och nu så började det likna något.:)

Rött blev det och täckte gjorde det. När jag precis var klar fick jag ett mess från Waldos uppfödare att jag kunde ringa henne så det blev ju bra tajmat då färgen skulle torka.

När jag efter ett (som alltid) trevligt samtal kom ut och såg vad Kerstin och Olivia roat sig med, då låg härdsmältan nära. De hade målat lite var som på skrindan, skåpet den stod på, sig själva... Gaaaahh!!!! Det var bara att gå ner efter den vita färgen och måla om allt...

Men nu så är den målad och ska bara målas en gång till imorgon så är den klar. Dynorna sydde jag klart nu på kvällen så imorgon står det fantastiskt roliga arbetet med att få min hund vit igen på schemat:)

Förhoppningsvis ska morgondagen gå lite bättre med mindre antal missöden.

Idag ska det fipplas..

Jag var in till stan igår och köpte schablon och färg och ditten och datten så nu ska skrindan bli klar:)

Hunden som ska dra den skulle behöva sig ett bad med. Dels för att det ser illa ut om skrindan är nymålad och fin och hunden framför är gråsvartmuggig och stinker dydike. Och sen klagar alla just på att han stinker, känner ingenting jag men så är jag ju igenkorkad i näsan med.:)

Men jag börjar med skrindan så får jag se om jag hinner bada hunden med, annars får han vänta till imorgon.

Gosen ska va med..

Fint väder idag så när Elsa kommit iväg med bussen till skolan så klädde vi på oss och gick ut. Ungarna lekte, småkycklingarna lullade runt i sin bur och hunden sov i skuggan. Perfekt tillfälle att måla lite på skrindan! Det höll ungefär lika lång tid som det tog för mig att hämta färgen och börja måla.. Då slogs ungarna med varandra i sandlådan, hunden sprang runt kycklingburen och höll på att skrämma slag på småttingarna...suck.. Men men det ordnade upp sig så nu är skrindan målad igen iallafall:)

Och som alltid, där Kerstin är är även hennes gosekanin:)

Inte rent vatten i den dammen inte...

Ont i ändalykten...

Japp så är de, ont som tusan i häcken idag. Varför? Jo som den optimist jag är så hoppade jag upp på cykeln igår för första gången på tre år. Dumt, väldigt dumt... Ont på ställen jag inte visste om att man använde och stel. Så jag låter nog cykeln stå tre år till eller så...

Grymt fina..

Hibiskusen på jobbet blommar och dom är ju så grymt fina..

Grundlurad:)

Jag såg det här på Kerstin och tänkte: shit vad har hon gjort?!
Sen åkte hon i duschen och kom ut alldeles botad och glad..utan blåmärke:))
J-a tuschpennor...

Skogspromenad.

Underbara stolta hund..

Skrindåkning med Waldo!

Det här är livet!

Lyckan av att få arbeta med en hund på ett annorlunda vis och att båda tycker det är kul, i det här fallet var vi fler:)

Nej men så är det faktiskt för bara ett par veckor sedan så hade jag gett upp iden om att någonsin lyckas med min träning med Waldo.

Jag var less på att aldrig komma ur mina gamla träningstankar och sätt och det rullade ofta på i samma gamla banor.. Men så kände jag: Gör om och gör rätt.

Jag satte mig ner och tänkte igenom det jag lärt mig av Kerstin som är uppfödare till Waldo och började lägga upp en strategi i huvudet för min träning.

Nu när jag tränar eller är ute så tänker jag alltid till en extra gång innan jag gör något och banne mig det fungerar så bra!

 

Vill ni veta vad jag pratar om så gå in och läs om Dogmanship.

Titta samtidigt på de underbara filmerna med Kerstin och hennes vackra hundar.

Guldgula våfflor is the ting!

Gräddar våfflor till lunch på begäran av Olivia och med egna pullor som producerar ägg här på gården så blir våfflorna alldeles guldgula.. Och tokgoda:)...(men det beror nog på kocken)

En kotte i min buske..

Jag hittade en igelkott i buskarna vid jobbet för en stund sen så jag tänkte vara snäll och bjuda den på lite rått ägg som de brukar gilla. Det uppskattades så till den milda grad att kottefan la benen på ryggen och drog... Trögbjudna taggiga skrälle...

trissmamman.blogg.se

Om livet som mamma åt tre tjejer i småbarnsålder, ett gäng djur av alla de slag och en man som jag inte drar jämt med alla dagar..

RSS 2.0