När är man vuxen?

Är man vuxen när man fyllt 18, eller när man bildar familj? Gör husköp att man räknas som vuxen?

Detta är något som jag funderar på ofta, mycket pga att den jag lever med är över trettio, trebarnsfar, husägare och totalt omogen...

Vad tycker ni gör att man räknas som vuxen??

Förkyld..

Nu är det höst och då är det bara att välkomna förkylningarna.. Som tur är så har bara jag blivit drabbad, ungarna är friska fortfarande..
Men jag har väldigt svårt för att vara sjuk, det ligger inte i min natur att ligga och vila. Så imorgon när ungarna är borta så tänkte jag passa på och åka ut i skogen och plocka svamp:)

Vi har haft besök nu på kvällen av pappa min och hans sambo så det blev lite gott fika..till barnens stora lycka:)

Men nu har jag slagit mig ner i soffan en stund innan jag ska ta en dusch och krypa isäng.
Loke har redan tagit kväller med mina ben som kudde... Mysigt..

Ibland vill jag bara flytta..

Ja så är det, ibland vill jag bara packa ihop och ta ungarna och flytta...
Speciellt de dagar när karln har varit hemma med barnen och gjort absolut ingenting mer än det nödvändigaste. Eller när jag kommer hem efter att ha rastat hundar i en mil för att de behöver sin motion, speciellt hans jakthund, och disken står kvar på bordet efter middagen..
Jag har tröttnat på att vara den som städar, plockar, viker tvätt och sköter allt..
Och på detta så ser jag till att hundarna är i topptrim och jobbar..
Och numera ser jag även till att Elsa kommer iväg till skolan, de andra två ska till dagmamman och ja jag får sova mindre när jag har jobbat natt pga detta men jag gör det för det är jag som valt att jobba natt.. Vad jag däremot inte har valt så är det att ha en karl som blir bekvämare för varje dag som går!!
 
Och till råga på allt så har HAN mage att gnälla över att han är trött på kvällarna.. Till saken hör att jag kliver upp bara en liten stund efter honom på mina lediga dagar och ser till att barnen kommer iväg och alla djur blir omhändertagna. Sen fixar jag allt hemma med mat, handling, tvätt, disk och städ..
Inte gnäller jag att jag är trött på kvällen, det är liksom småbarnsförälderns lott i livet att va kroniskt trött så länge barnen är små..
 
Så nog om det!
Jag har införskaffat mig handledsstöd för att se om mina handleder slutar värka och ja dom hjälper faktiskt, så gissa om jag saknar dom just nu när jag är på jobbet och skydden ligger hemma på köksbordet..
Jag skulle behöva någon medicin för mitt minne så jag kommer ihåg saker..
Ibland har jag ju sämre minne än en guldfisk och då är det illa..ha ha..
 
Nej nu är det dags att moppa golv innan det är tid för att ronda av våningen en sväng..

Försvunna barn och skitiga hundar..

Jahapp de var ett tag sen och det har hänt en del sen dess.. I torsdags skulle Elsa åka skolbuss hem och det gjorde hon, dock inte hela vägen hem.
Hon hoppade av med grannens flicka för dom ville leka.. Och själv stod jag här hemma med stigande panik... Unge!!

Bonushunden har åkt hem så nu är det bara våra murvlar här hemma och det märks ingen skillnad.. Ha ha Manges Laika är så överjävlig så även om har ett helt gäng hundar här hemma så är det alltid han som är värst:)

Idag var jag iväg och gick 14 km med Jessica och alla hundar.. Det var långt kan man säga men så nice och hundarna är helt slut:)
Och Waldo är som
Han är så avslutade promenaden med att dyka ner i ett dike med vatten och blålera så just nu är han skitig och stinker som tusan så imorgon blir det ett bad för hans del:)

Vräkt..

Det här med att ha en bonushund betyder att man blir vräkt från soffan:)
Efter långrundan med hundarna igår så var dom trötta så dom intog ryggläge i soffan, själv intog jag en fåtölj och slappade lite. Sen var det bara sova som gällde eftersom klockan stod på sex imorse, vilket i mitt tycke är väldigt tidigt...
Men det är så livet ser ut nu när jag är ledig på vardagar..vare sig jag vill eller inte.. Jaja jag får sova i helgen:)

Mer död än levande..

Ja så kände jag mig imorse.. Jag hatade verkligen väckarklockan när den ringde..

Men nu sitter jag här alldeles ensam, Elsa är i skolan och Olivia och Kerstin är hos dagmamman.. Så jag har ätit och pimplat kaffe och tagit hundarna + bonushunden på promenad.
Vi har en väns jämthundstik här ett tag för deras son är på sjukhus med brutet lårben så de hinner inte med hunden då. Och hon är så go så jag har henne gärna:)

Snart är det dags att hämta hem hela ligan och börja planera middagen...eller nä vi lyxar nog till det idag och köper middag från grillen:)

Välkommen du nya liv..

Välkommen du nya liv med helvetiskt tidiga mornar... Det är skola fem dagar i veckan med start 8.30.. Gaah jag kommer bli ett vrak.. Jag är nattuggla inte morgonmänniska, allt före tio är för tidigt helt enkelt.. Men har jag skaffat barn så får jag ju helt enkelt leva med att dom ska upp tidigt och åka till skolan.. Så nu sitter jag här i soffan med en vrång Kerstin och pimplar i mig kaffe för att bli pigg.. Och där blev de reklam på tvn... Syns det??

Cellgifter och strålning..

Det blev domen för min fars sambo efter att hon fick beskedet bröstcancer i maj.
Så det kommer bli en tuff höst för oss alla, mest för min far och hans sambo då som kommer leva med detta direkt inpå dem. Men det kommer även bli jobbigt för oss närstående som kommer få se förändringarna det medför.
Jag är så less på cancer och mitt int4ryck är att fler och fler får den diagnosen nuförtiden.
Det är sånt som får mig att dra mig för att gå till läkaren med min värk och mina problem..
 
Mina symtom och med min genetiska historia tyder på Psoriasis artrit som är en autoimmun sjukdom som finns i det fördolda..
Och visst är det så, min värk syns inte jämt och jag kan för det mesta leva ett normalt liv men vissa dagar är helvetiska när värken sätter sig i "fel" kroppsdel och ställer till med en massa oreda.
Det är inte kul att vissa dagar knappt kunna ta upp mina barn och trösta dem pga att värken satt sig i handleden eller ländryggen eller höften..
Jag är ju deras mamma och som mamma ska man alltid finnas där för att trösta dem när de är ledsna..
Ja ibland är livet inte som man tänkt sig att det skulle vara...

Trötta barn..

Det är ju helt underbart med barn som somnar vid sju, halv åtta.. Synd bara att Olivia inte förstått att man ska fortsätta sova hela natten då inte till tio bara..
Så nu är hon med mig nere i vardagsrummet och äter macka och pratar och pratar..

Hundarna ser mest konfunderade ut över att hon är vaken:)

Idag har vi mest bara njutit av att rutinerna är på väg tillbaka efter sommarlov och semester..
Det blir en helt annan lunk här hemma när jag får ha mina tider.

Nu på kvällen har jag beställt massor med kläder från ellos, mest då åt Elsa som börjar växa ur alla sina kläder. Men självklart blev det ju lite åt de andra två med:)
Men nu börjar tröttmössan hitta mig så nu blir de en snabbdusch och sen bingen..
Jag tror Loke tycker nåt liknande..:)

Det här med...

Att sova bekvämt är uppenbarligen inte Lokes starka sida:)

Fotograferat lite..

Idag har jag varit till en kompis som håller på och bygger stall för köttdjur och fotograferat. De e typ sånt jag kan göra med ryggen för så länge jag står eller rör på mig så går de bra. Och det är ju så kul och fota:) Elsa var med mig dit och det som hon tyckte var bäst var att det fanns kakor i fikarummet i ladugården..:)) Sen när vi kom hem så började det att åska och regna så kvällen har spenderats under en filt på soffan.

Måndag..

Jahaja måndag idag och arbetsvecka igen för mig var tanken MEN min rygg tyckte annat.. Så jag fick snällt ringa och sjukskriva mig måndag och tisdag natt.. Inte det jag vill men jag har inget val.. Men jag knaprar på mina Alvedon och det går åt rätt håll sakta men säkert..

Lövstabruk..

Igår var jag och mamma varit på guidad visning i lövstabruk. Vi var först på herrgården och det var rätt så intressant även om jag hade velat veta mer om personerna som bott där. Därefter gick vi på bruksvandring och tittade på kyrkan.. Och vilken orgel dom hade där, jättehäftig. På vägen hem stannade vi vid kyrkogården och tittade på de Geers familjegravar.. Och på gamla järnkors från 1800-talet.. Sen avslutade jag min utflykt med att fika hos lilla farmor och gulla lite med hennes ragdollkatt.. Lägger ut lite bilder från dagen.

Bajs..

Det är inte kul att bo på landet jämt... När bonden kör bajs och dräller på vägen så hunden kan gnussa in det i hela huvudet då är det inte kul.. Jag kan informera om att det luktar apa och är toksvårt att tvätta ur.. Men Loke var nöjd med nya looken tills han kom hem och åkte i badet:)

Gaaahh skjut mig!!

Alltså bara skjut mig eller gräv ner mig eller nåt.. Barnen bara bråkar och slåss och skriker, gubben bara sitter där och gör ingenting och som pricken över i så har han fönstret öppet så halva bygdens björkfrön har autobahn in i vardagsrummet. Precis som att han skulle städa det efter sig... Suck.. Jaja jag får snart åka på minisemester när jag ska åka till Willys i Uppsala och handla.. Yeey lucky me:)

trissmamman.blogg.se

Om livet som mamma åt tre tjejer i småbarnsålder, ett gäng djur av alla de slag och en man som jag inte drar jämt med alla dagar..

RSS 2.0