Förrymd ork...och lust...

Ja har ni sett min ork och lust så får ni gärna hojta till, jag har tappat bort den helt..
Mange och ungarna är uppe i Horndal över dagen så jag tänkte passa på att rensa datarummet, har det gått bra? Nej jag har kommit så långt att jag har tagit fram en sopsäck ha ha..:)
 
Jag bara fickmassor med antilust när jag klev in där så nu sitter jag här och dricker kaffe istället..
 
Det regnar ute nu och det är välbehövligt men vafan kunde det inte ha väntat tills jag varit ut med hunden?
Ibland tror jag väderguden sitter däruppe och fnissar för fullt vid såna här tillfällen.
 
Jag skulle behöva flytta en höna med ägg idag också men hur kul är det att försöka få med både höna och ägg och halmen hon boat i på egen hand?
Det lär ju sluta illa både för mig och hönan:)
 
Ibland känns det lite såhär...
 
 
 

Ni vet såna där runda fröbollar..?

Jag har kammat ur flera hundra ur Åhkes päls idag. Jag tror han håller på och tömmer varenda buske på tomten på såna..:)

Eh jaaa...?

Varm katt?

Biljävlar, stress och gräva ner migkänslor..

Ja så är det just nu, bilaset är fortfarande trasig..
Nu är det vilda chansningar som gäller.. Billigt? Nej..
Detta leder direkt till stress.. Jag blir stressad över ekonomin och nu är inte rätt tid för sånt, jag är redan idiotstressad av min utredning och av situationen här hemma.

Så jag känner bara för att typ gräva ner mig och återkomma om ett par år...!

Japp så badas det här...

Jag älskar dom hatar...

Jag älskar värmen, den är som balsam för mina onda leder.
Mina hundar hatar värmen däremot, de ligger som döda på plattorna i skuggan...

Tottenblogg..

Jag följer världens bästa killblogg, den är rak och öppen. Han som skriver den heter Tommy och är en störtskön person. Man får läsa om homosexualitet (japp han e gay:) kärlek, fotografering, hundar ja you name it.

Det jag älskar med hans blogg är ärligheten och öppenheten om känslorna för vad folk tycker och tänker. Jag gillar även hans levande beskrivningar om sin vardag och det känns som att jag känner honom fast jag aldrig träffat honom..

Jag älskar att läsa om honom och hans kärlek till sin pojkvän. Inget hymlande utan raka rör liksom om deras liv ihop.

Han bjuder på sig själv i bloggen genom foton, videofilmer mm och det är många gånger han har räddat en tråkig natt på jobbet.

Han är verkligen en svärmorsdröm, ni vet en sån där kille som alla tjejer drömmer om:)

Gå in och läs ni med om Tommy på hans blogg och skratta, gråt och beundra hans vackra bilder.

http://www.tommytott.se

Dieselpower på hög nivå..

Negativ bil...

Öh smickrande spegelbild eller...?

En dag med mamma på "jobbet"

Vacker kvällshimmel..

Jobba, sommarhöns och rymmande knäskålar..

Ja semestern började i måndags och från igår kväll jobbar jag:) fast nu är jag på favoritjobbet med mina älskade kalvar och tjurar. Idag blev det även lite assistans när det behövdes lagas lite.. Eller ja min del av hjälpen var att stå med röven i luften och lyfta en balk med spett..:))

Igår när jag var ute och gick med fina Lina så small det till i mitt trasiga knä och jag trodde banne mig att knäskålen hade rymt.. Jädrar vad ont det gjorde men bara några minuter senare så kändes knät mycket bättre. Och idag är svullnaden borta och det ömmar bara så det var nog något som hoppade rätt:)

Och sist så bjuder jag på en bild som jag fick idag på mina utlånade sommarhöns som njuter livets goda dagar i hedesunda..

Straffet kommer direkt..

Jag gjorde illa knät för en vecka sen och jag är liksom inte den som vilar mig frisk. Så jag jobbade mina fem nätter förra veckan och drog några långvändor med hunden. Och det går ju bra så länge jag går men stannar jag och är still.. Då kommer straffet direkt, det sväller upp och blir stelt och det stramar tusan..
Men det ska väl gå över någon gång antar jag..

Varför göra saker den enkla vägen..?

Uteplats, guldfiskminne och ruvande höna..

Ja jag lider av en åkomma, jag har ett icke existerande korttidsminne.. Igår skulle jag åka till affären och visst dit hittar jag MEN det är en stor fördel om plånboken är med dit också.. Bara att vända. På vägen hem kom jag på att kopplen till hundarna antagligen låg kvar i Robbans bil så det var bara att åka dit och hämta dom. Där passade jag på att gå ner på vallarna så Waldo fick springa av sig. Elsa var med och tyckte det var himla kul att titta på Kira när hon letade efter harar..

Idag är svärfar här och hjälper oss lägga plattor på vår nya uteplats.
Så nu kan man sitta ute och äta utan att sitta i ett grustag med stora hål som hundarna grävt.


Och jag är så glad för min sussexhöna har bestämt sig för att ruva så hon ligger och trycker i en burbotten med 5 ägg under sig.. Och hon ska få 6 till ikväll så förhoppningsvis så blir det bebisar därute om tre veckor:)

Billig just nu...

Den bara dog!

Förb..... bilj.... Den bara dog sådär mitt på E4an på väg till stan..
Skitkul att hoppa ur när det kommer galna semesterfirare och blåser förbi i typ 140 knyck..
Och vad omständigt det blev, ringa efter hjälp, ringa radion och tala om att: Hej min bil typ dog så nu står den i vägrenen på en av era mest trafikerade leder..Det kan ju vara bra att varna de som åker bil där inte för att de direkt bryr sig men ändå...
 
Jag tror vissa förare är snudd på självmordsbenägna med tanke på hur nära min bil de körde, själv satt jag på en filt ute på en åker och drack cola och tittade på alla idioter...
Tack och lov kom räddningen rätt snart (Tack Robban) och vi bogserade av min bil från E4an iaf. Numer står den på en pendlarparkering och är död och jag ljuger om jag säger hoppas inte någon sätter eld på den..
 
Jag är så less på bilar som går sönder och ska jävlas och alltid lagom till semestern, som om inte utgifterna blir högre ändå den perioden..
 
Jaja jag kom till jobbet och jag blir hämtad imrogon så på den biten är allt frid och fröjd.
Hur jag ska få hem bilhelvetet?? Tar det en annan dag..
Eller så får den där som ska vara karln i huset och laga bilar fundera ut hur han ska få hem den!

Hussekärlek!

Jag var bara tvungen att fota detta ögonblick av en husses kärlek till sin hund en sån här varm dag:)

Grisbajs, sura nuckor och knäpp katt..

Jo man kan tolka mycket ur en rubrik..:) men det är den som avgör om jag vill läsa resten..

Ja för att komma till saken då, igår gick jag en lång kvällspromenad med Waldo, kompisen och hans gråhund var med.
Det var skönt att gå på vallarna där hundarna kan gå lösa och skrota runt bäst de vill.
Men ett litet problem finns när man går den här vändan, eller ja lite större kanske.. Det ligger nämligen en å vid vallarna och de som träffat Waldo vet att när han är lös och det finns vatten så verkar öronflapparna liksom lirka sig in i hörselgångarna och täppa till för då blir han direkt döv..
Så han gjorde en dykning ner i ån men som tur var kom han upp själv.. Ett tag där såg jag en bild i mitt huvud hur jag fick hoppa i efter honom och typ skuffa upp honom ur ån..

Sen gick vi vidare upp i skogen och kom ut på ett hygge där vi stod och pratade en stund medans gråhunden lullade runt.. Waldo intog ryggläge istället och förklaringen till det sitter numera i all hans fd vita päls och stinker.. Gaahh vildsvinsskit!! Luktar illa som fan, jättesvårt att tvätta ur och fanns tydligen där.. Så nu är det någon som ska få sig ett ordentligt bad!

Idag var vi iväg till syster min och hälsade på, det var länge sen nu. Åhke fick följa med för han behöver träna på att göra saker själv utan "papa bear".
Och det gick (som alltid) kanonbra förutom när han kom för nära bordet där syrrans surnucka till hund låg och vaktade. Men han fattade vinken och höll sig på avstånd från henne sen.

Nu ligger hundarna och sover och jag tänkte att jag skulle slappa framför tvn en stund men med en Bullen i huset så kan man fetglömma det.. Han springer runt och hoppar på fötterna och tuggar. Han kommer som en raket på ryggstöden på möblerna och attackerar eller så bara flänger han runt..

Hmm det är lite motorn går men det är ingen bakom ratten varning på honom..

Han växer och växer..

Vilse i skogen...

Lallar vi omkring..

Alkohol, fyrhjulingar och polis..

Ja var ska jag börja liksom? Jag har haft en händelserik helg kan man säga, både på gott och ont.
I lördags blev det som sagt premiär med poolen och i söndags var det dags för premiären för badning i sjö.
Startade mindre bnra kan man ju säga, som vanligt var jag och Mange osams innan vi ens kommit iväg, svetten rann och jag hade lust att sälja hela familjen.
Men men iväg kom vi.
Vi åkte efter pappsen och hans sambo på grusvägen mot badet och när vi kommer fram till avtagsvägen in till badet så får vi se en fyrhjuling som står mitt på vägen.
Bredvi den står en ung kille och viftar för glatta livet och på vägen bakom ligger det en annan kille...avsvimmad...
SHIT! Vi kastade oss ur bilarna och rusade fram för att kolla hur de mådde, vad som hänt och framförallt gick det att prata med han på marken?
Tydligen så hade de vält när de skulle vända och ja vad som hänt där vet bara de men killen på marken var medvetslös och hade stora hål i huvudet.
Jag ringde ambulans medans min pappa kollade killen på marken och rätt som det var så slog han upp ögonen och kastade sig upp. Då kände vi spritdoften... Jag blir så innihelvetes förbannad på folk som dricker och kör oavsett fordon! Men det var bara att bita igen och fortsätta kolla av läget och prata med 112 samtidigt.
Och ja nog hade han minst en grav hjärnskakning för han hade noll närminne, visste inte vad som skett eller vad han ens gjorde där. Sönderskrubbad av gruset för de hade ju bara badbrallor på sig så det kommer svida länge..
Den andra killen hade som tur var för honom bara ett hål i bakhuvudet som hade slutat blöda men han lär ha haft huvudvärk på kvällen.
Till slut kom ambulansen och hämtade killen och vi åkte vidare till badet för en mysig eftermiddag med massor av bad (ja ungarna, inte jag).
 
Igår sov jag på em för det var jobbardags, sista veckan wohoo:)
Och det var någon jobbig människa som ringde från dolt nummer och väckte mig, jag tryckte upptaget och svor lite och tänkte inte mer på det.
På vägen till jobbet hade det ringt igen och nu hade personen lämnat meddelande på svararen, bra där!
Då är det polisen som vill prata med mig för att det var jag som ringde till 112.
Så vi får se när de får tag på mig för idag sov jag när de ringde och ringer de på fm imorgon så sover jag också.
 
Imorgon kväll om värmen tillåter så ska jag ta hundarna och köra ett lydnadspass och ta en pw med Waldo, Åhke är ju för liten för att följa med men Waldo behöver röra på sig. Det märks så väl på honom när jag jobbar för han blir som en sur gammal gubbe då och bara ligger någonstans och är putt..
 Men nu är siktet inställt på nattens första kaffe:)

Jag gillar stilen..

En hunds kärlek..

Kan visa sig på många sätt, ett av Waldos är att så fort jag lägger mig på golvet så kommer han och ska ligga som kudde.. Jag älskar den hunden grymt mycket! Åhke försöker också men när man är liten med långa ben, vassa tänder så går det ofta tokigt.. Men han myser ofta med Waldo..

Litet blir stort, pys och påsar på fötterna..

Idag åkte nya poolen fram till ungarnas förtjusning, och Åhkes:)
Han for i och ur denna pool och till slut blev han så vild att han bet i den.. Ppyyyyssss... Så fram med tejpen som nödlösning så länge så de kunde bada klart.. Behöver jag säga att han har tokslocknat ute nu?:)

Var ut till hönorna en sväng och satt och filosoferade ute i gården med dom. Det är otroligt lugnande och sitta och titta på dom när de går omkring och pickar och låter. Insåg när jag satt där att mina småttingar börjar bli stora... Jisses det står inte på så börjar de värpa.

Nu har vi lunchat klart precis och nu sitter jag i fåtöljen med fötterna i plastpåsar med barnolja och dricker kaffe:)

Vi är inte så bra polare vi inte..

Men jag jobbar på det:)

Hökörning och jag måste nog skaffa hjälm..

Har varit och hjälp till på Nyvalla lantbruk med höet som ska in. Skönt att jobba med kroppen även om det värker.. Men jag kan inte låta den vinna över mig så jag fortsätter.

Däremot kan man säga att järnröret som jag banglade in skallen i vann och satte ribban för den fortsatta kvällen.
Uppe på skulle dunkade jag upp skallen i en träbalk så stjärnorna som jag fick av röret fick sällskap av ett gäng fåglar... Ont som fan och bulor lite varstans..

Som om inte det var nog så skulle jag dra ner en bal från högen men den tyckte annat så den vickade upp och nitade mig rätt i nyllet så jag trodde att glasögonen hamnat inuti ögonen..

Jaja nu är en del av höet inne och själv ska jag ta en dusch sen blir det bingen..
Spännande och se hur ledbruten jag är imorgon.. Men doften av hö gör att det är värt det:)

Saker man inte ska säga..

1: vi kanske ska åka till lekparken SEN- detta resulterar i en skrikande unge som ska åka nu!

2: det regnar- kan tyckas lite men i en 3 årings värld är det enormt och hon skriker ännu mer.

3: hönorna ska släppas ut om en stund- resulterar i att 3 åringen skriker ännu mer och tycker att de kan stanna inne.

4: titta på Dora en stund vetja- får svaret "Dora är dum"!

Ja vad säger man? Det är tur att klockan inte ens är åtta på morgonen...

Småpippisar, shopping och hjärnsläpp...

Hyfsat bra väder idag så jag släppte ut småkycklingarna i kaninburen men attans vad svårt det är att fånga dom och få in dom i kattburen som jag bär dom i. Det är liksom 1in 4 ut... Men efter ett antal svordomar som mina barn INTE hörde som tur var så kom de ut.
Och man riktigt ser hur de myser när de får vara ute ett tag i solen även om de vilda småfåglarna skrämde skiten ur dom när de flög in och stal mat:)

Nu på kvällen drog jag till stan och storhandlade fast jag egentligen inte alls hade lust med det.
Men det var handling eller stanna hemma med hög risk för hjärnsläpp på mina barn som försöker få mig att bli gammal, galen och dö i förtid...

Nu har jag däremot landat i fåtöljen och ska glo på slutet av sommarfavoriten, Morden i Midsomer:)

Rumpa mot rumpa...

Lugnet som uppstår när hundarna äter mat...

Motionerat, ventilerat och färgat lite..

Var iväg och promenerade med Lina och en ny tjej nu på kvällen men jag tror Waldo var trött för han gick och gömde sig och skulle inte åka med..haha..

Det är så skönt att gå och lalla och prata med likasinnade, man tömmer liksom hela huvudet på allt jobbigt för ett tag.
Sen blev det lite ventilering med Lina efteråt och det är som balsam för själen:)

Men nu är jag hemma, hundarna sover gott och själv sitter jag med hårfärg i skallen i ett av mina tappra försök att gömma mina gråa hår som dyker upp titt som tätt.

Imorgon blir det nog lugna gatan för det verkar inte bättre än att alla tre kidsen är sjuka... Yippie eller nåt sånt fast min egentliga tanke lutar mer åt skjut mig hållet.. Man skulle va katt helt enkelt:)

Kaos, pannkakor och vattenbad..

Jag försökte mig på att prata i telefon samtidigt som jag stekte pannkakor... BIG mistake! Ungarna skrek, slogs och härjade, i köket självklart för det går ju inte att vara i något av de andra rummen när jag försöker föra ett samtal.
Mitt idetta kaos så sparkar jag till hundarnas matbar så halva vattenskålen åker ut på golvet (självklart nyss påfylld)
Vatten överallt, ungar överallt, pannkakor som bränns vid och en mamma som står och väger vid nervsammanbrottets rand..

Men nu sover åtminstone 2 av 3 barn så just nu har lugnet lagt sig i huset..

Nya vänner..

Genom åren har jag fått många nya vänner via hundarna..

Vissa har kommit mig närmre än andra, en del har knatat rätt in i mitt hjärta och en del har fått jobba mer på det.

Åsa är en sådan som hittade sin väg direkt när hon dök upp på min allmänlydnadskurs för flera år sen med sin ohängda hund Flax. Underbar människa som jag värderar otroligt högt. Hon kommer med kloka råd och tips men samtidigt så lever vi i en liknande vardag så stödet är stort.

Den senaste i raden är Lina. En genomgo tjej med fötterna på jorden. Hon gick verkligen raka spåret in till mitt hjärta och jag hoppas hon stannar där. Hon är supertrevlig att umgås med och vi har mycket gemensamt.

Så har man hund får man vänner för livet:)

trissmamman.blogg.se

Om livet som mamma åt tre tjejer i småbarnsålder, ett gäng djur av alla de slag och en man som jag inte drar jämt med alla dagar..

RSS 2.0