Ring ring!!

Jobbelijobba igen...

Är på jobbet igen men nu är det bara två timmar kvar sen är det hem till sängen som gäller.
Inatt har jag haft mina tåstrumpor på mig och jävlar vad skönt det har varit:)
Så jag bjuder på en bild på mina tjusiga strumpor:)

För att avsluta en fullspäckad helg...

Så bjuder jag på en bild på min "polare" i soffan..

Godartade tumörer antagligen..

Ja det var svaret från veterinären men det var inget jag behövde oroa mig för då de växte ut från kroppen.
Jag frågade även om hans vikt/hull då jag tycker att han har blivit så smal sen förra vintern
och då fick jag svaret att det var min hårda motion som gjort det.
Alltså den har inte varit skadlig i sig men då han är svår att få och äta så har allt han stoppat i sig gått åt till att bygga muskler. Så nu gårt han på ny diet med massor av tillskott av protein mm så nu ska det vända uppåt på vågen. Och det hoppas jag men nu äter han åtminstone glatt varenda mål han får..
 
Och eftersom han har fått ny diet så bytte vi på Loke också så han går på samma fast i mindre skala annars så blir han fet istället.. Jobbigt det där med en av varje..
 
Annars så har Waldo just nu en av de jobbigare perioderna på året, fällning av päls..
Det är tammetusan pälsbollar överallt för att inte prata om strumporna... Jiiisses det ser ju ut som att jag har skaffat angorastrumpor ibland.. Ha ha tur att det bara är två gånger om året detta fenomen uppstår:)
 
 
Igår var Kerstin och Olivia hemma på dan med mig och jag tror att jag fastnade i samma ljudspår hela dagen: Spring inte i soffan, hoppa inte i soffan för ni kommer ramla och slå er!
Och vad händer? Jo Kerstin kör ett platt fall rätt ner i golvet.. Lärde de sig något? Inte mycket för fem minuter senare var vi där igen...Spri.....suck
 
Nu sitter jag på jobbet och är snart klar med min första jobbnatt på nio dagar, det är bara en timme kvar sen får jag åka hem.. Wohoo:)
Jag känner mig sliten, har ont överallt och saker och ting kunde ha vart bättre..
Men bit ihop och kom igen så blir det bättre sen..
 
När jag kommer hem så ska jag promenera hundarna så de blir trötta, släppa ut pullorna och sen blir de sängen så fort det bara går... Är vansinnigt trött nu så vad kommer jag inte vara imorgon när jag inte får sova när jag kommer hem.. Jag hinner inte det då jag har tid för tatuering kl 12 och jag är inte hemma förrän tidigast nio och sen tar det minst en timma innan jag är klar med hundar och hönor då är klockan tio och jag måste upp senast elva för att åka halv tolv.. Och sova bara en timme är bortkastad tid för då blir jag bara tröttare så då är det bättre att strunta i det helt och knoppa in tidigare på kvällen.
Jag får väl helt enkelt slumra när jag tatuerar mig:)
 

Dags för domen..

Imorgon är det dags för ett besök hos veterinären med Waldo för att kolla hans knölar och få domen..
Jag är sjukt orolig över att de ska vara cancer av något slag..
Han är ju min lilla bebis och då ska det inte va några fel på honom.

Tänk om han har cancer och jag bara får ha honom i mitt liv ett litet tag till.. Vad gör jag då??

Han är ju bara tre år och knappt torr bakom öronen..

Jag återkommer om hur de gick imorgon..
Nu är det bingen som gäller..

Målat lite..

Ungarna fick måla lite idag med riktiga färger, Kerstin körde mer på provsmakning:)

And The story goes on...

Ja här är allt som vanligt, jag har nickat till femtioelva ggr idag av trötthet och ändå sitter jag här, utmattad med ett grustag i ögonen... Jag tror att jag lider av stress...
Idag ringde från skolan och sa att Elsa var hängig så det var bara att åka och hämta.. En timme efter hon kommit hem var hon som vanligt. Sen vid fyra fick hon feber och ont i halsen så jag ringde akuten och ordnade en tid.
Åkte dit och det är bara ett virus och det märks för hon moffade i sig en påse godis på vägen hem så hon blev fort bättre.
Tänk om man alltid blev botad bara genom att åka dit:)

Imorgon försvinner strömmen igen så jag och kidsen flyr till stan och shoppar pennor och annat ritmaterial på Ikea. Sen får det bli donken till lunch då blir de glada:) på em har jag brandutbildning i fyra timmar så Mange tar med sig ungarna hem från stan..
Och nu på kvällen fick jag ett mess från Greta där hon undrade om jag kunde kika på sliskens klo för hon trodde det satt en bit kvar. Så det får bli ett stopp där på vägen hem..

Men nu ska jag ta en dusch och sen hoppas på att John blund känner för att hälsa på:)

Kroniskt trött men kan inte sova...

Jag är kroniskt trött och kan tom nicka till om jag sitter på en köksstol.. Men när jag lägger mig så är det helt kört att somna... Varför?!!
Jag är ju trött...
Jag snittar fyra timmar sömn per natt så jag borde lida av sömnbrist Big time..
Eller så är det de jag gör vilket resulterar i vakenhet ist.. Felslag i hjärnan liksom:)

Idag har vi varit utan ström igen så vi åkte till mamma och åt lunch, därefter åkte vi runt hemma och mötte upp Elsa vid bussen för vidare resa till Maja för lite gofika..
Ungarna tycker det är kul för Maja har ju en hundvalp som man kan härja runt med:)
Sen var det bara å dra en raid på affären på vägen hem och brumma hem och fixa middan. Gourmémiddag ala pannkakor..:))

Men ny ska jag knapra i mig sista skorpan och sen hoppa i lopplådan.

Hur jävla bra går de ibland...?

"Det är lika bra å sluta drömma, det går åt helvete iallafall.."
Det är en fras som kommer ur pessimistvisan..
Idag passade den himla bra kan man säga.. Jag klev upp imorse sur och trött efter att ha blivit väckt kl fem. Fick iväg Elsa med bussen och skulle bara byta en skitblöja på Olivia innan det var dags att åka iväg med dom. Upptäcker då att ungen har fått springmask.. UÄÄÄ!!!!
Jaha ringer och pratar med dagmamman och bestämmer att de ska va hemma idag och få behandling.
Kommer på att jag måste ha barnvakt eftersom jag hade tid hos bm så ringer pappa och hans sambo som är snälla och ställer upp. Ja och för att återgå till maskhistorien...
Alla sängkläder måste tvättas, jättekul när vi är utan ström idag och imorgon 9.30-14.30..

Gaaahh förbannades jävla skiiit!!!!

Tråkig..

Fy vad tråkig och asocial jag känner mig när jag har den här nattveckan.. Jag pratar knappt med folk, jag träffar knappt någon och jag tar mig liksom inte för att göra något heller..

Visst den är tung med många pass men vafan nåt borde jag väl kunna göra...

Nu är det bara inatt och imrogon natt kvar sen är jag ledig nio dagar och då ska jag på 2! partylite party, för de som inte vet det handlar om ljus.. Inte så spännande men på ena finns en alldeles nykläckt bebis och på det andra vankas badtunna och sprit:))
Jag ska väl försöka hinna med att motionera hundar, aktivera barn och skjutsa dom och hämta och lämna prylar hos min syster..
Ja sen var väl min ledighet över antar jag...

På tisdag har Elsa bad på skolan så det blir till att få iväg henne tidigt och sen ska det lämnas två huliganer till och dra iväg till min syster.. Den här veckan blir det till att pussla lite, vi blir utan ström tis, ons, fre mellan 9.30 och 14.30.. Och med två blöjbarn hemma så är det inte så spännande så vi flyr fältet helt enkelt.
På tisdag ska jag även till barnmorskan och prata p-spruta för nu är jag less på dessa småblödningar som jag har hela tiden med mina minipiller och fler barn vill jag inte heller ha..
Så jag får se hur det är och om det funkar bättre med sprutan..

Men nu ska jag äta ngt så jag orkar med resten av natten:)

Blev bara lördagen..

Det blev bara jakt idag, både hundar och förare är för trötta. Slisken hade slitit av en klo det sista hon gjorde så nu är hon halt.. Men kul hade hon:))

Älgjakt och finbesök...

Ja nu var den igång igen, älgjakten.. Vilket betyder slagsmål om helgdagarna för gubben och mig.
Nädå så illa är det inte men nog diskuteras det om vem som ska göra vad.
Jag vill inte sitta hemma själv med kidsen alla mina lediga helger bara för att han ska jaga..
Men det brukar lösa sig:)

Jag hämtade Slisken idag för hon ska med ut i skogen lördag, söndag.. Så nu är de trångt i soffan hemma igen:)
Sötnötan..

Kycklinägg...

Har precis ställt in en sockerkaka i ugnen för gräddning. Jag använde kycklingäggen och eftersom dom är så små så måste man använda det dubbla antalet plus något till. Detta resulterar i en jättegul sockerkaka:)

Ikväll tänkte jag försöka ta mig iväg och gå med på hundpromenaden i Österby..
Dela för att gå nån annanstans och för att det är kul och träffa andra hundmänniskor.

Loke får stanna hemma för han ska ut i skogen imorgon och jaga älg så han spar på energin till dess. Och ska den räcka till hela helgen så lär han ta de lugnt idag.

Imorgon är det dags för jobb igen för min del men sen så är det ledigt i nio dagar:)

Blir besviken..

Jag blev så otroligt besviken ikväll när jag kom till jobbet. Natten som var slet jag som ett djur för att hinna rensa upp massor med kantareller som jag tagit med åt de boende. Jag tänkte att det kunde vara trevligt för dom att få en svampmacka. Sagt och gjort svampen var rensad och klar och låg i en bunke så det bara var att steka på..
Har de gjort det? Nej... Tidsbrist säger de men va fan om jag kan hinna med massor på en natt och då är jag ensam så varför skulle inte de hinna som är 6 st?
Så nu ska jag försöka rädda svampen och förvälla den åtminstone så kanske de boende får en macka imorgon om de har tur, om personalen hinner/vill?

Är det så det ska vara? Jag har valt mitt yrke för att jag trivs med att arbeta med äldre och jag är fan STOLT över att göra det.
Det är vi som finns i era far/morföräldrars liv deras sista tid på jorden och då ska det väl va självaste *** att vissa inte respekterar det och ger det de behöver och vill ha.

Så nuförtiden får jag väl säga att jag är STOLT över att jobba NATT..

Waldo mötte en älg...

Mitt på dan idag tog jag med mig Waldo och drog till skogen för att plocka lite svamp och rensa huvudet.
Jag hittade massor med svamp på ett ställe så jag satt hur länge som helst och plockade. Då hörde jag att det brakade till en bit bort och fram kliver en älg, samtidigt kommer Waldo gående i sin egen lilla värld från andra hållet. Plötsligt får de syn på varann och drar sim fan själv bitit dom, älgen åt ena hållet och Waldo åt andra med full ragg och vrålande som ett levande brandlarm:))
Jag skrattade så tårarna rann..
Efter det gick inte Waldo mer än max fem meter från mig..

När jag åkte från skogen så hämtade jag upp pappas sambo och skjutsade henne så hon kunde hämta hem deras bil som blev kvar efter middagen igår.
Sen var det bara å dra hemåt via affären och sen var det matlagning, äta och på med mer kläder å dra igen. Då var det dags för motionering av hund nr två i sällskap av Greta och slisken:)
Och nu sitter jag i fåtöljen och har precis kollat klart på The Avengers.. Den var rätt bra men jag har sett bättre.
Men nu är det sängen som hägrar.. Ny vecka och med den fem arbetsnätter så god natt:)

Lycka är

att få rusa fram på en klöveräng..:)

En sväng i skogen..

Solen skiner, det är kallt så det är perfekt väder att ta med hunden och gå en sväng i skogen.
Jag kanske fyndar en svamp eller två:)
Apropå svamp så kan jag rekommendera appen "svampguiden" den är suverän.
Det finns bilder, info och sökmotor på alla svampar i Sveriges marker. Och om de är ätliga eller inte:)

Sen ska kidsen lämnas, och vi ska göra oss iordning och åka iväg.. Men jag återkommer säkert under dagen med en bild eller två:)

Alla sätt...

funkar... Är man stor och vill sitta i trappan och titta ut så får man helt enkelt komma på en lösning:)

Detta är

Vad jag ser varje dag i min soffa:) ren kärlek, dock inte alltid från sin vackraste sida:))

@ work..igen..

Jomenvisst på jobbet och räknar ner..jag är aptrött nu och har drygt tre timmar kvar, det känns mindre bra..
Klev upp sex igår och skjutsade Elsa till skolan, fick sova en timme knappt på dagen och sen hit..
Som gjort för att va trött som en sengångare helt enkelt..
Men snart får jag åka hem och sova ett par timmar iaf innan det är dags att hämta barn, laga mat och åka hit igen.
Men i helgen är jag ledig och då ska vi på älgmiddag på lördagen.
Det är en tradition i jaktlaget att man äter middag och har lite fest lördagen innan älgjakten.
OM det nu blir någon jakt vill säga, som det verkar just nu så är gråben och hälsar på uppe på jaktmarken och är den det så kan gubben fetglömma att han släpper hunden.
Jag tänker definitivt inte mata ulven med våran hund.
Allvarligt talat så känns det smått kymigt inför älgjakten, vargarna kommer närmare och blir fler och nu är det inte längre frågan OM utan NÄR en hund blir tagen under jakt i våra hemtrakter..
 
Jag vill definitivt inte få ett samtal där jag får reda på att vår hund har blivit dödad och uppäten av varg för att han gjort det han älskar att göra, nämligen jaga...
Så det är med blandade känslor som jag väntar på älgjaktspremiären..
 
Men mer om det när det närmar sig, jag tänker inte gå in så djupt på detta djur då det är orsaken till en av vårt lands största svart och vitt politik där man antingen är vurmare eller hatare..
Jag vet var jag har min åsikt om detta djur och den står jag för men jag behöver inte skriva den här.
 
Jagar ni?

Älskade dotter..

Vems iPhone är det egentligen..?

Det finns lite delade åsikter om det här hemma.. Olivia anser att det är hennes och jag får låna den av henne, jag vet ju att det är min telefon men herrejösses vad jobbigt det är när hon blir arg som ett bi och skriker för att jag har den och hon inte får den..
Men hon är bara 2,5 år och då tycker jag att hon kan göra annat än att sitta och spela hela tiden.

Är era barn så?

Annars så rullar dagarna på, det är lite turbulens i äktenskapet så jag har varit rätt låg ett tag nu.. Men tiden får bestämma vad som kommer ske i framtiden..

trissmamman.blogg.se

Om livet som mamma åt tre tjejer i småbarnsålder, ett gäng djur av alla de slag och en man som jag inte drar jämt med alla dagar..

RSS 2.0