Vad säger man?

Gjort lite annat..

Den här veckan har jag gjort lite annat mot vad jag brukar göra.
Jag har hjälpt en kompis och skött hans lagård på kvällarna när han har varit borta och hackat salix.

Så himla mysigt att gå bland djuren och fodra och pyssla med dem..
Och att de är sällskapliga är ju inget negativt:)

Plugga eller inte..?

Jag funderar på att söka någon utbildning på distans till hösten men jag är lite osäker på om jag kommer orka.
Tanken är att jag ska köra på distans och jobba samtidigt men det kanske blir lite maffigt.
Aja jag har ju till i maj på mig att bestämma mig om jag ska och vad jag ska läsa.

Just nu sitter jag på jobbet och har nedräkning tills jag får går hem, bara 2.5 timme kvar.. Jag kunde inte sova igår på em och nu börjar jag bli apatrött.
Men det är bara att bita ihop och dricka mer kaffe helt enkelt..:)

Har ni någon gång haft känslan av att ert liv inte är fulltaligt? Att det liksom saknas någon pusselbit?

Jag har den känslan rätt ofta nuförtiden men jag kan inte sätta fingret på vad det är jag saknar... Vansinnigt irriterande.:(
Nåja en vacker dag ploppar väl tanken på vad det är upp i huvudet och då får jag ta det då...

Kläckaren laddad:)

Igår kom min kläckare som jag beställt från lantbutiken. Och den är redan laddad med 6 maranägg och 6 ägg från mina egna hönor.
Det ska bli spännande att se hur många kycklingar det blir av dessa 12 ägg.

Det kommer vara 3 lååånga veckor fram till första pipet:)

Romantisk värre:)

Gick en promenad med hundarna i Alunda igår, vi var ett gäng på fyra som trotsade kylan.
Vi gick en skogsväg den här gången för det var så månljust ute. Och himlars vad vackert det var när det gnistrade i snön och det var alldeles tyst förutom knarret från snön, ja och Lokes ulande med jämna mellanrum:)

Idag är det lika kallt så jag måste ut och tina vattenröret hos hönorna för det har frusit..
Åh min äggkläckningsmaskin har kommit:)) den är startad redan för provkörning så att jag ser att den fungerar.. Men snart får jag ladda den:))

Tuppen som är en höna...

För ovanlighetens skull så var hönan Stina på fotograferingshumör idag. Jag är ju bara tvungen att lägga ut en bild på henne för hon är ju så söt..
Och sen att hon ser ut som en tupp är ju bara charmigt:)

Nu ska de bli kycklingar i vår:)

Jag har köpt mig en äggkläckningsmaskin och dessutom köpt 6 st maran ägg. Så nu ska det bli kycklingar om ett par veckor och förhoppningsvis så blir det nån höna eller två. Då får jag chokladbruna ägg till sommaren. Jag tänkte även kläcka fram lite korsningar från mina egna höns för det börjar bli dags att föryngra gruppen.

Annars så kör vi magsjukan rond 2 här hemma och det är stackars Olivia som är drabbad igen:(

Om niinen och våldtäktstuppen..

Tuppen Bosse han är ingen gentleman han inte snarare tvärtom.. Som den ungtupp han är så är han het på gröten men att han var så här kåt trodde jag aldrig.
Han hugger liksom tag i nackfjädrarna på hönorna när de går förbi och sen jävlar blir de åka av..
De äldre hönorna har ju som fattat det där så de håller sig uppe på redena och hoppar ner och äter när han inte ser:)
De yngre ja de är inte lika smarta kan man säga..

Förhoppningsvis så blir han lugnare när han blir äldre..

Ja apropå niinen, det är alltså Kerstins gosekanin som hon släpar överallt. Öronen är snart söndergosade(tuggade) och den är alldeles uggig. Jag köpte två nya för att kunna byta medans hennes åkte tvättmaskin men det var ju bara att fetglömma att de dög..
Så jag måste fundera ut någon strategi där så jag kan tvätta den där unkiga saken..

80 kg knähund..

Japp så är det i mitt hem, den tyngsta och största hunden ska ligga i knät. Jag misstänker att han har en aningens skev självuppfattning och därför tror att han är lika stor som katten:)

Ha ha nej så illa är det väl inte men han har definitivt inte förstått att jag antar en plattare skepnad när han ligger i knät..

Men nu ligger han och snarkar ikapp med Loke efter en långpromenad i raskt tempo. Loke fick följa med också fastän han haltar, han verkar ju inte brydd av det så då får det gå så länge det går.

Imorgon skulle det ha varit dags för jobb men Olivia blev magsjuk i fredags och har inte ätit på hela helgen, och Kerstin har knappt ätit sen i lördags morse. Hon är jättesur och lättstött och det stinker magsjuka om hennes bajsblöjor så dom får vara hemma. Det sista jag vill är ju att det ska spridas ännu mer för då blir vi ju drabbade igen. Bättre att stoppa nu istället.
Men jag har ångest och ont i magen för att jag måste ringa imorgon. Jag vet hur svårt det är att få in vikarier och jag tycker jag har varit borta massor. Det är nackdelen med att jobba natt och deltid, måste man vabba så blir man borta från jobbet hur lång tid som helst..
Jag avskyr att vara borta från jobbet, det känns så fel. Men har man små barn så är det ofrånkomligt tyvärr.
Men vilken skillnad på att ha ett barn och tre barn, när jag bara hade Elsa då hade jag sex frånvarodagar på ett år. Den kvoten har jag överskridit för länge sen nu..

Jaja det är bara att gilla läget, snart är det sommar då blir dom friska:)

Surpuppa i äppelträdet..

Finbesök:)

Fluffrumpa:)

Ja nu pratar jag om tuppen även om min egen snart kan kvala in i den kategorin också:)

Sömnbrist AB..

Jag vet inte vad det är med Kerstin just nu men sömn verkar va onödigt i hennes lilla värld. Hon är vaken en gång i timmen på nätterna och är mest bara arg och skriker.. Det i kombination med huvudvärk som suttit bakom ögonen sen i söndags och värk varierat med kraftlöshet i armar och axlar gör att timmarna sömn för min del är lätträknade..
Påsarna hänger stora och mörka under ögonen och glåmigheten lyser som en gloria runt ansiktet...

Man kan kort och gott säga att skulle det finnas en tävling för fågelskrämmor så skulle jag vara självskriven vinnare:)

Skeptiska hönor...

Jag städade hönshuset igår och nu har jag halmpellets på prov men hönorna var skeptiska till om det gick att hoppa ner i det.:)

Permanent svart spritpenna + Kerstin

Ja vad säger man.. Olivia tyckte att Kerstin skulle ha en ny look.. Jag för min del är glad att hitlermustaschen gick att få bort...

När huvudet är dumt...

Ja då svider det i plånboken..
Ja jag vet att det är fel uttryck men i mitt fall passar det bättre. I fredags fipplade jag till det så jag drack ett glas vanlig mjölk och sen våfflor med vanlig mjölk i på det.. När man är laktoskänslig är det vansinnigt dumt.
Så jag mådde illa, hade sjukt ont i magen och ja magen ballade ur så jag bodde mestadels på toaletten fram till sex på lördagsmorgonen. Men det var bara att ringa och sjukskriva sig och det sved som tusan..
 

Grattis Olivia 3 år idag:)

Hur clever får man va??

Jag gick av mina nattpass imorse så nu är jag ledig två nätter och då är det INTE smart att sova till fem på em..
Hur ska jag kunna sova inatt?
Inte smart alls...

Förbannade fyrverkerier..

Jag hatar fyrverkerier, det var regelrätt kaos på jobbet hela natten bara för att det ska smällas i tid och otid.. Dom är dementa och förstår inte att det bara är raketer utan dom trodde kriget hade kommit..

Men de flesta hade kommit till ro vid fem imorse, alldeles lagom tills flera av dom började vakna.. Så jag har gått och gått och gått lite till inatt..
Och självklart så bestämde sig min värk för att sätta sig i knäleden istället för handlederna bara för det.. Så imorse när jag kom hem så var jag halt och lytt som en tiggarkvinna på 1800-talet..
Men nu så är allt som vanligt igen, det värker i handlederna och inte i knät, så inatt går det lite bättre att springa i korridorerna.

Men nu ska jag hoppa in i duschen och sen åka, det får bli middag i stan idag:)

trissmamman.blogg.se

Om livet som mamma åt tre tjejer i småbarnsålder, ett gäng djur av alla de slag och en man som jag inte drar jämt med alla dagar..

RSS 2.0