Det blev Strömsholm..

Och efter ca7 timmars väntan, en röntgen och många svordomar så fick vi beskedet att dom inte såg någon majskolv... Så det är bara att fortsätta som vanligt med honom och hoppas på att det går bra. Idag har vi mest tagit det lugnt, åskan var på besök en sväng vilket gör att jag får huvudvärk från h-e. Hundarna är trötta idag men dom ska ut och springa sen för de har varit dåligt med sånt ett par dagar.. Annars är det väl som vanligt här hemma, jag är sur som fan på karln för att han inte hjälper till att städa... Så ja som vanligt helt enkelt...

Ingen majskolv i sikte..

Eftersom Loke ännu inte fått ur sig majskolven så blev det ett samtal till Ultuna djursjukhus idag så imorgon ska jag ta med Loke in dit för undersökning och ev ultraljud. Jag vill veta vad som hänt och var den är. Så jag antar att det blir operation som lösning på problemet och en förstörd jaktsäsong..:( Jaja så är livet med hund, man vet aldrig vad som väntar på morgonen när man kliver upp... Annars så har dagen varit seg, jag kom vid fyra imorse i ett mindre vuxet skick kan man säga och sånt straffar sig... Men kul hade jag och det är huvudsaken:)

Den ligger där..

Ja det är faktiskt så, man känner majskolven i magen på Loke. Men då vet jag att än så länge sitter den inte i tarmen.. Annars idag så har vi varit hos syster och ätit, vi tog en tur till Ikea och Gränby på dagen medans gubbarna roade sig med att fixa deras tomt. Det blev senare än tänkt så hundarna var kvar ute i hundgården längre än vanligt. Annars så kommer dom in vid fyra fem och självklart så hade granngubben varit ute och gormat och då bryter helvetet lös så det blev en dust med granntanten när vi kom hem, ja gubben har ju inte stake nog att komma ut och prata med oss. Men men dom är gamla så jag bidar min tid bara... Imorgon är det dags för partaj och dans och det ska bli himla kul att komma ut och bara få va en kväll.. Det är ju liksom inte så ofta det händer, iom att jag jobbar med dementa människor så har jag en sorts mammaroll på jobbet med.. Men imorgon så:)

Boaormen Loke..

Jag säger bara en halv majskolv, hel utan att svälja, på några sekunder...

Sol ute, städ inne..

Ja så är de, jag ska städa rummet som Gud glömde idag.. Vårt s.k kontor/gästrum består av allt som inte ska vara därinne. Sånt som leksaker, kläder, min finservis som jag inte packat upp än och skidor och ja ni kanske förstår.. Men idag så SKA jag ta itu med rummet så det återgår till det som det är tänkt till.. Återkommer med en bild på slutresultatet:) och gör jag inte det så är det för att jag har gått vilse bland alla saker.. Haha

En bild säger mer än ord...

Så gissa vädret igår??

Äntligen sommar!

Äntligen kom värmen och solen och då insåg jag också att en ny badpool behövde införskaffas. Och det är inte så bara på landet kan jag ju säga. Men efter några affärsstopp så fyndade jag en pool lååångt ner i en låda på macken... Jippi tänkte jag, sen knatade jag runt hyllan för att gå in och betala och se på tusan där fanns det massor med pooler:)) så nu är poolen hemma, uppblåst och fylld med vatten och ungarna har hunnit bada en stund. Själv sitter jag i skuggan från hängbjörken och njuter en kopp kaffe..

Inte de ena..

Jaha nu är det varmt men då ska de va så innihelvetes fuktigt så det knappt går att va ute... Idag har hela familjen varit till grannarna och tittat och myst med deras dotter som är 1mån gammal... Jag blir alldeles bebissjuk av sånt där, men sen visar sig nån av mina döttrar sig från sin bästa(sämsta) sida och då går det över:) Nu på kvällen blev det en promenad med vovvarna men det var på gränsen att det var för varmt.. Men jag fick en mysstund efter med Shiska.. Världens mysigaste jämthund, jag bara älskar henne:) Men nu blir de tv, macka och sen en dusch så ev fästingar försvinner..

Fint väder??

Varför kan de bara vara fint väder Max två dar? Sen ska det regnas och blåsa och va kallt.. Jag är så less!! Ungarna blir rastlösa av att va inne, det är bara Elsa som drar på sig regnkläder och går ut. Olivia brukar kunna det med men det är tämligen bortkastat på henne för hon blir iaf blöt in till blöjan:) Ikväll ska jag och hundarna dra till Tuna en sväng och promenera. Det ska bli himla skönt att få gå bort betonggolven ur benen..

Min hund är inte som andra:)

Waldo upptäckte häromdagen att det är hundar på tvn:) han blir väldigt inne i sitt tv-tittande..

Snart ledig.

Om en timme slutar jag och sen är jag ledig i två veckor så nu ber jag på mina bara knän till vädergudarna att det blir fint väder. Mange har semester två veckor till med så det skulle ju vara
trevligt om vi kunde hitta på något med kidsen.
Men det som står på agendan för idag är sova, kolla på Mange när han springer runt ute på åkern och kollar efter vildsvinsspår och gå en rejäl långvända med hundarna.
 
För att förtydliga åkerspringandet lite, det är som så att vi har en stor åker som närmsta granne och på den är det sått ärtor och bönor. Och ja vildsvin gillar ju sånt så de kommer på besök när det blir moget, och tydligen så var det något ute på åkern igår kväll när Mange gick ut sista vändan med hundarna så han skulle ut och kolla spår idag. Jag för min del tycker inte det är så spännande att ha dom där raggiga sakerna springandes där på kvällar och nätter men det är bara att gilla läget..
Jag är livrädd för att min tomt ska se ut så här
en morgon när jag kommer ut.. Jag menar hur kul är det??
 
 
För två år sen gjorde grisarna ett hål i min roshäck ala grisars E4 och det hålet har inte återhämtat sig än.
Så snart blir det elstaket runt hela tomten så slipper jag både rävar och grisar och grävlingar på tomten...
Och jag slipper oroa mig för kaninen varje natt att räven ska ha varit där och skaffat sig ett skrovmål även om räven inte har varit där en enda gång på det år som kaninen bott ute..
Men man ska aldrig säga aldrig!
 
Grävlingen har jag visserligen inte sett något mer sen jag var på väg ut och skulle jaga bort det som jag trodde var grannens katt tills jag tittade en gång till och insåg att det var det inte..
Men blotta åsynen av mig kanske var tillräckligt eller så var det den grävlingen dom körde ihjäl i våras...
 
Nej nu ska jag pimpla i mig lite kaffe så jag kvicknar till och håller mig vaken sista stunden här och resan hem..
Även om det funkar rätt bra att skråla falskt till musiken på radion i bilen:D
 
 

Åska och regn..

En bild säger allt..

Snurra..

Hur många hade en sån dära snurra när de var små? Jag hade en iaf, och mina barn har en men det var inte så lätt att hitta en.. Idag är det dags för jobb igen men först ska jag iväg och köpa hundmat och sova en stund på em.. Ikväll är bästa Lisa tillbaka på jobbet igen,som jag har längtat:)

Promenera mera..

Hemma efter en skön lång promenad med trevliga människor och deras hundar.. Lite mygg, ett par getter och ett gäng får hittade vi under vändan så Loke fick lite bekymmer med vad getterna var för skumma filurer.. Men det är nyttigt för honom att komma ut och se andra djur och inte bara våra. Men nu är båda vovvarna trötta och det är jag med så nu blir de bingen för mig..

Gick ju nästan bra..

Jaa det gick ju nästan bra att sova inatt om man bortser från Olivia som var vaken till ett. Kerstin som var vaken mellan ett och tre. Olivia som kom in till oss vid fyra och låg och sparkade mig i ryggen så det skar av smärta.. Fram till en sådära halv sex och vid sju vaknade Kerstin.. Så ja jag fick nog ihop en två timmars sömn.. Jippii.. Men nu sover iaf Kerstin och de större är ute så nu ska jag passa på och dricka en kopp kaffe och sen hoppa i duschen..

Sovit för mycke...

Jaha så har jag lyckats göra det mest korkade man kan göra när man går av nattarbete.. Jag sov till sex på kvällen.. Suck.. Så därför sitter jag nu här och är pigg och trött samtidigt.. Jag och en kompis var ut och gick 9 km med hundarna nu på kvällen och det var så skönt. Jag riktigt kände hur jag slappnade av i kroppen. Imorgon ska jag träna lydnad med hundarna på klubben mitt på dan och så blir det en långvända igen på kvällen.. Men nu ska ja ta mig en macka så kanske jag kan sova sen.. Och hoppas på bättre väder än vad det har varit senaste tiden.

Nattens ängel..

Sitter just nu och är en nattens ängel åt en dam som är orolig. Hon sover bara om man sitter bredvid hennes säng. Som tur är så sover resten av mina boende så jag har tid att vara här hos henne. Egentligen ska jag fixa kaffe nu men vissa saker är helt enkelt viktigare..

@ work..

Lugnt just nu på jobbet så jag passar på att vila ryggen lite. Jag började få ont mellan skulderbladen igår natt och det blir bara värre.
Som tur är så jobbar jag bara inatt sen är jag ledig i två så förhoppningsvis så ska ryggen hinna bli bättre.
Jag tänker mer och mer på att kontakta min husläkare och kolla upp om det är psoriasisartrit som jag har och som ställer till det med värk i olika leder.
Men jag återkommer till det vid senare tillfälle.. Nu ska jag stoppa i mig lite piller mot värken och svabba golv så det är gjort för inatt..

Jobba jobba...

Snart dags för jobbet igen.. Grinig som fan är jag oxå. Mange och ungarna kom hem vid tre så jag har bara sovit drygt fem timmar... Sen dess har ungarna bråkat, varit sura och Elsa har förstört ena blomrabatten.. Suck... Helst skulle jag göra som Loke...

Man måste prova...

För att veta som min farmor alltid säger. Så nu ska jag prova den här sajten för att se om den uppfyller mina krav på vad jag vill ha..

trissmamman.blogg.se

Om livet som mamma åt tre tjejer i småbarnsålder, ett gäng djur av alla de slag och en man som jag inte drar jämt med alla dagar..

RSS 2.0